4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Soţia şi copiii bărbatului din Boteni, mort în spital, cer despăgubiri

Acum aproape doi ani, în martie 2017, vă relatam drama unei familii din Boteni. Aurelian Iosifescu, de 46 de ani, s-a internat la Spitalul Municipal Câmpulung, apoi la „Bagdasar Arseni”, din Capitală, ca să se opereze, după ce a căzut din căruţă, dar, după patru săptămâni, s-a întors acasă din sicriu. Acum doi ani, rudele susţineau că bărbatul nu a murit din cauza accidentului suferit, ci răpus de o bacterie, pe care a contactat-o în spital. Au fost convinse de aceasta când au primit certificatul de deces, în care era consemnat, printre cauzele morţii, şi infecţia cu „clostridium difficile”.

Moştenitorii au cerut 20.000 de lei, daune materiale, şi 150.000 de euro, daune morale

La începutul săptămânii trecute, moştenitorii lui Aurelian Iosifescu, Radu Ionuţ Iosifescu, Marcela Doina Iosifescu şi Alexandra Magdalena Iosifescu au deschis un proces la Tribunalul Argeş, prin care cer daune materiale şi morale celor două spitale care l-au găzduit şi tratat pe defunct, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, şi Spitalul Municipal Câmpulung. Prin acţiunea deschisă la instanţă, soţia şi copiii bărbatului din Boteni vor ca cele două unităţi sanitare să-i despăgubească cu 20.000 de lei, reprezentând daune materiale (cheltuielile de înmormântare), şi 150.000 de euro, daune morale. Pentru prima înfăţişare nu s-a stabilit încă o dată.

Înainte să facă 47 de ani, a murit în spital

Aurelian Iosifescu era un om muncitor şi, pe 16 ianuarie 2017, a plecat cu căruţa, să aducă acasă fânul păstrat într-un grajd. După ce l-a încărcat în atelaj, bărbatul a căzut de la o înălţime de aproape trei metri, lovindu-se la coloană. Aurelian Iosifescu a ajuns de urgenţă la Spitalul Municipal Câmpulung, unde s-a constatat că avea vertebrele tasate, iar medicii de aici au dispus transferul lui la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucureşti. 

După trei zile, doctorii l-au operat la coloană, intervenţia chirurgicală decurgând normal, iar după, timp de două zile, musceleanul a fost stabil.

După numai două zile de când soţia lui Aurelian a fost informată că operaţia a reuşit, starea omului s-a înrăutăţit brusc. A fost tratat cu antibiotice, dar fără efect. Doiniţa Iosifescu, soţia musceleanului, ne-a povestit, acum doi ani, că, în perioada în care acesta a stat în spital, a făcut continuu febră şi diaree, dar nu îi explica nimeni din secţie ce se întâmplă. Pe 24 martie 2017, bărbatul ar fi împlinit 47 de ani, dar s-a stins din viaţă pe 19 februarie 2017. Soţia ne-a povestit că, timp de cinci săptămâni, a stat pe scaun lângă patul lui, chiar şi atunci când a fost mutat la Terapie Intensivă. A vorbit cu el până în ultima clipă. În urma autopsiei, medicul legist a stabilit că pacientul a decedat de „megacolon toxic”, precizând în document infecţia cu „clostridium difficile”, o infecţie nosocomială des întâlnită în spitale. Aurel era căsătorit cu Doiniţa de 22 de ani şi cei doi au împreună doi copii, care acum au 21 şi 23 de ani. 

Pentru că au bănuit că infecţia luată din spital, cel mai probabil, în timpul intervenţiei chirurgicale a dus la decesul bărbatului, au sesizat instanţa de judecată. Decesul lui Aurel Iosifescu a fost al doilea caz cu infecţie nosocomială înregistrat în acea lună la „Bagdasar Arseni”, înaintea lui a murit o altă pacientă, pe 26 ianuarie 2016, pentru că a fost infectată cu „clostridium difficile” şi „staphylococcus aureus”.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!