11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Primarii de la Rucăr şi Valea Mare s-au concurat la cheltuieli pentru podoabele de sărbători

După trecerea sărbătorilor, să aruncăm un ochi peste lista de cumpărături a primarilor musceleni, care au apelat la profesionişti pentru împodobirea măcar a zonelor centrale ale localităţilor. Comunele din jurul Câmpulungului au apelat la societatea care gestionează iluminatul public în municipiu, dar au fost destui edili care au încredinţat aspectul festiv unor firme din afara judeţului. Pentru această ediţie am ales câteva comune din Muscel care au avut buget alocat acestei activităţi de sfârşit de an.  

La Aninoasa, cumpărăturile întreprinse pentru decoraţiunile de sărbători au depăşit bugetul alocat 

Primarul Benonie Ştefan a întreprins mai multe achiziţii publice, pentru a se asigura că localitatea sa va arăta impecabil de sărbători. Cu firma Light Bulb Team, din Domneşti, a încheiat un contract în valoare de 18.445 lei, pentru montarea iluminatului festiv în satele Slănic, Aninoasa, Valea Siliştii şi Broşteni. Preţul asupra căruia au convenit cele două părţi reprezintă o depăşire a valorii estimate a lucrării, pentru care autorităţile locale din comuna musceleană se pregătiseră cu 14.994 lei. Acelaşi furnizor din vecini a asigurat ghirlandele luminoase pentru pomul de Crăciun, pentru care Primăria Aninoasa a întreprins două serii de cumpărări directe. Una în valoare de 2.737 lei, deşi suma estimată, cu care edilii au pornit achiziţia, s-a cifrat la 2.499 lei, cu care s-au plătit decoraţiuni cu o lungime de 3 metri şi înălţime de un metru. A doua, care, la fel, a beneficiat de o alocare de 863 lei, dar contractul s-a încheiat pentru o sumă mai mare, 1.030 lei. Banii s-au folosit pentru a-i plăti vânzătorului din Domneşti ţurţurii luminoşi cu o lungime de 3 metri, înălţime 50 centimetri, culoare alb rece: 6000 k; alb cald 4000 k; albastru. A treia serie de ornamente – o perdea luminoasă (lungime 4 metri, înălţime 30/40/50 cm, culoare: alb rece, albastru, multicolor) – a costat bugetul public 4.855 lei, deşi valoarea estimată a contractului era de 4.284 lei. În fine, avem şi o a patra achiziţie cu acelaşi obiect – nişte ţurţuri mai înalţi decât ceilalţi (lungime 3 metri, înălţime un metru, culoare: alb rece, alb cald şi albastru) -, contractată la preţul de 922 lei, deşi aleşii îşi propuseseră să cheltuiască 774 lei.

În aceeaşi lună, primarul Vasile Leau a împuşcat doi iepuri: iluminatul stradal şi ornamental, rezolvat cu aceeaşi firmă

La Boteni, primarul Vasile Leau a îmbinat utilul cu plăcutul pentru locuitori, cheltuind, în decembrie, nişte bani şi pentru iluminatul public stradal, şi pentru cel ornamental. Reparaţiile reţelei publice au generat o cheltuială de 9.854 lei, preţul contractului încheiat cu o firmă din Târgovişte, Amiras C&L Impex SRL. Lucrarea a constat în verificarea, reparaţia reţelei şi înlocuirea corpurilor de iluminat public. „Societatea are o experienţă de peste 25 de ani în executarea serviciilor de întreţinere, reparare, modernizare şi eficientizare a sistemului de iluminat public, iar prin prezenta ofertă de servicii/ mentenanţă iluminat public, venim în sprijinul autorităţilor publice să menţină sistemul la parametrii funcţionali proiectaţi. Executarea contractului se va realiza cu personal calificat, autorizat ANRE, şi specialişti în iluminat, echipamente de lucru la înălţime autorizate, aparate de măsură şi control dedicate întreţinerii iluminatului public. Oferta presupune derularea unor servicii/ mentenanţă pe durata contractului, astfel: întreţinere, reparare, modernizare şi eficientizarea sistemului de iluminat public, pe raza autorităţii contractante; verificarea funcţionării sistemului de iluminat public; menţinerea sistemului de iluminat public la parametrii funcţionali proiectaţi; reparaţii, întreţinere şi programare puncte de aprindere pe decade de anotimp; verificat şi reparat aparate de iluminat cu LED (înlocuit LED, modul LED-uri, driver, conexiuni); verificat şi reparat aparate de iluminat mercur – Hg (înlocuit bec, balast, ingniter, condensator, conexiuni); verificat şi reparat aparate de iluminat sodiu – Na (înlocuit bec, balast, ingniter, condensator, conexiuni); verificat şi reparat reţea iluminat public.”, astfel se recomandă câştigătoarea contractului.

Cu aceeaşi societate dâmboviţeană a colaborat Vasile Leau şi pentru montarea iluminatului stradal ornamental. Amiras C&L Impex SRL s-a ocupat de iluminarea comunei de sărbători contra unui preţ de 15.215 lei. Lucrările electrice de montare a iluminatului ornamental au presupus, după cum aflăm de pe portalul de achiziţii publice: „montare ghirlande luminoase, perdele luminoase, panouri/figurine ornamentale pe un stâlp, ghirlande/panouri ornamentale transversale între 2 stâlpi, cutie comandă iluminat ornamental, furtun luminos şi împodobire brad diverse dimensiuni, revizie instalaţii ornamentale existente, recondiţionat şi reparat instalaţii ornamentale, verificare şi încercare instalaţii iluminat ornamental, confecţionare ghirlandă şi panou luminos (4x1m) transversale între 2 stâlpi.”

8Aceeaşi firmă din Târgovişte a prins şi contractul de împodobire de sărbători a centrului comunei Berevoeşti. Pe primarul Bogdan Florin Proca l-a costat un pic mai mult iluminatul ornamental, cu tot ce a presupus lucrarea: montarea şi demontarea corpurilor de iluminat (ghirlande, instalaţii şi perdele luminoase) şi împodobirea bradului. Factura pentru feeria de Crăciun se ridică la 17.850 lei. 

8Primarul Ion Pădureanu a găsit la Câmpulung ce căuta: o firmă care să-i facă să strălucească centrul administrativ al localităţii primenite cu preţul a 9.475 lei. Pet Electric Global a asigurat, la Godeni, montajul mecanizat al ghirlandelor şi ornamentelor de Crăciun, peste 50 de bucăţi existente, împodobirea bradului de Crăciun, verificarea şi punerea în funcţiune, precum şi demontarea decoraţiunilor după sărbători. 

8Cu acelaşi tarif, pentru aceleaşi servicii, a fost taxată şi Primăria Poienarii de Muscel. Ion Banzea a apelat la acelaşi profesionist care se ocupă de iluminatul public al Câmpulungului, pentru a-i împodobi localitatea la sfârşit de an. Primarul de la Poienari a mai avut o colaborare cu omul de afaceri Adrian Pancu, de la care a contractat lucrarea de remedieri mecanizate la iluminatul public stradal. Contractul în valoare de 7.173 lei a presupus deplasarea cu autotelescopul + servant pe o distanţă sub 10 kilometri, furnizarea şi înlocuirea becurilor led de 20 W pe stâlp cu înălţimea mai mare de 5 metri, verificarea legăturilor, punerea în funcţiune a instalaţiei.

8Primarul Ion Boncoi a ţinut să se situeze deasupra tuturor omologilor musceleni în ceea ce priveşte împodobirea comunei pe care o conduce de 15 ani. Bugetul alocat ornării centrului şi şoselei naţionale ce străbate Valea Mare Pravăţ a fost unul mai mult decât generos: 19.937,75 lei. Aceasta a fost valoarea contractului încheiat cu Pet Electric Global, pentru montajul ghirlandelor şi ornamentelor luminoase existente într-un număr sub 150 de bucăţi, împodobirea bradului cu o înălţime sub 10 metri, montajul şi împodobirea structurii metalice tip lotus, cum am avut şi noi în Grădina Publică, verificarea legăturilor electrice şi punerea în funcţiune. În schimb, primarul de la Valea Mare Pravăţ a contractat firma din Târgovişte, Amiras C&L Impex SRL, cu care au lucrat primarii de la Boteni şi Berevoeşti, pentru a-i furniza un „aparat (corp) de iluminat stradal cu LED-uri, carcasă din aluminiu turnat sub presiune şi vopsit în câmp electrostatic, culoare gri, led-urile prevăzute cu lentile pentru dispersia fluxului luminos la 120°, grad protecţie IP67, fabricat în varianta 26-40W, standard 36W”. Achiziţia a costat bugetul Primăriei 8.032,50 lei.

8Pet Electric Global a asigurat servicii similare şi în comuna Rucăr, la preţul de 19.994 lei. Comanda primarului Ionel Dulamă a cuprins: montajul mecanizat al ghirlandelor şi ornamentelor luminoase de Crăciun existente, 54 de bucăţi, împodobirea bradului de Crăciun cu o înălţime sub 10 metri, furnizarea şi montajul a şase bucăţi şir luminos 20 metri, flash, traversări tip ţurţuri cu LED, alb rece, 4×0,8 metri, verificarea legăturilor electrice şi punerea în funcţiune, demontarea decoraţiunilor după sărbători.

8Cu firma câmpulungeană a colaborat şi primarul Tudorel Vasile Miriţă, care a achitat o notă de plată de 9.475 lei pentru înfrumuseţarea comunei Schitu Goleşti, la sfârşit de an. 

8Aspectul festiv al comunei Mihăeşti a ajuns pe mâna firmei din Târgovişte preferate de Leau şi Proca, Amiras C&L Impex SRL, care a încasat de la muscelenii de aici 2.880 lei. Primarul Gheorghe Matei a comandat de aceşti bani instalaţii ornamentale 900 LED-uri cu opt jocuri de lumini, şir L = 22,5 metri pentru exterior, lumină alb şi multicolor; perdea 900 LED-uri lungime 3 metri, ţurţuri de 5 metri, pentru exterior, alb rece; perdea ţurţuri 100 LED-uri cu flash pentru exterior, culori alb şi albastru, lungime 4,8 metri, ţurţuri de 0,2-0,5 metri; instalaţie ornamentală 500 LED-uri cu opt jocuri de lumini, şir L = 25 metri pentru exterior.  

8În schimb, vecinul de la Stâlpeni, Gabi Şerbănoiu, a delegat această sarcină unui SRL din Schitu Goleşti, Electric Prod Cons 2009. Pentru un preţ de 9.913 lei, aceasta a prestat serviciile de verificare, montare-amenajare a iluminatului decorativ.      

8Achiziţia pachetului de iluminat de sărbători a uşurat bugetul comunei Stoeneşti de 9.282 lei. Câştigătoarea contractului a fost Belmar Prod, o firmă din Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ.

8Primarul Petre Andrei, de la Hârtieşti, a colaborat cu o firmă din Bradu, MGM Unic Electro Impex, pentru livrarea luminiţelor de Crăciun şi Anul Nou. Cumpărăturile de sezon au costat 8.889 lei, bani folosiţi pentru procurarea unui şir luminos cu 200 de LED-uri alb rece (40 flash) şi o lungime de 20 de metri (şir luminos LED + flash, consum de energie 16,4 W, culoare cablu verde, interconectabil, până la maxim 10 bucăţi, cablu de alimentare inclus). 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!