4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Liana Olteanu promovează tradiţiile din Muscel

S-a pregătit intens şi îşi doreşte să reprezinte cu mândrie zona din care provine. Peste tot, pe unde se duce, spune că este din Muscel, că aici este o zonă cu multe tradiţii, obiceiuri frumoase, unde folclorul a făcut istorie. Vorbim despre Liana Olteanu, o musceleancă autentică din comuna Rucăr, o tânără care, zi de zi, promovează tradiţiile Muscelului prin jocul, cântecul şi portul popular. De curând, Liana Olteanu a primit două premii care i-au marcat activitatea din anul 2018. 

Primul premiu i-a fost acordat zilele trecute, la Gala Femeilor de Succes şi la Gala Celebrităţilor 2018, acolo unde Liana Olteanu a fost premiată pentru toată activitatea sa din acest an, cu reuşite atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal. 

„La Gala Celebrităţilor şi Gala Femeilor de Succes 2018 am fost invitată în calitate de interpret de muzică populară şi am fost premiată cu un trofeu, pentru toată munca depusă în acest an. Eu, în fiecare an, am fost invitată, de când am început acest drum spre muzica populară. Asta mi-a dat curaj şi o motivaţie mult mai puternică decât aveam până acum.”, ne spune Liana. De asemenea, tânăra Liana Olteanu a fost invitată şi la Măruţă, acolo unde a avut de prezentat o ciorbă rucăreană din străbuni, dar uimitor este că se pare că şi tinerii încă o ştiu. „M-au contactat cei de la emisiunea lui Măruţă şi m-au întrebat dacă vreau să particip la concursul lor. Au avut o rubrică de ciorbe vechi, uitate. Şi am zis că de ce să nu particip, dacă tot iubesc şi folclorul şi tradiţiile. M-am dus, am făcut o reţetă veche pe care o făceau bunicii mei, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, o ciorbiţă radiţională rucăreană din creieri de joiană. Apoi, m-am dus în platou, am prezentat ciorba, am vorbit de costumul popular pe care îl port şi am fost premiată.”, ne mai povesteşte Liana. 

Pentru prezentarea sa, Liana a fost premiată cu premiul specific al concursului: polonicul de aur. De asemenea, ea a ţinut să prezinte şi povestea costumului său şi despre tradiţiile din zona noastră. „Au zis că mă mai aşteaptă de fiecare dată. Am vorbit despre costumul de Muscel, am spus povestea lui şi de unde provine. Au fost extraordinar de încântaţi de costum, dar mai ales de zona noastră şi de mâncarea tradiţională. A fost cineva în juriu care a gustat ciorba şi chiar a menţionat că oamenii din zona noastră nu au uitat niciodată să folosească verdeţurile, în special leuşteanul, care în alte zone nu este atât de folosit sau chiar a fost uitat.”, continuă Liana Olteanu. 

Iată că, la o vârstă fragedă, mai sunt şi tineri care trăiesc pentru folclor, pentru promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor locului, dar, mai ales, este important şi că sunt şi oameni care îi apreciază. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!