11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Inculpat în dosarul de proxenetism „Raţă”, trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe

Florin Oprea, zis „Raţă”, unul dintre cei 25 de indivizi implicaţi în dosarul de proxenetism de la Câmpulung, a comis-o din nou şi riscă să ajungă la închisoare. El a fost trimis, recent, în judecată, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, după ce, pe fondul consumului de alcool, a snopit în bătaie un bărbat pe care l-a prins la furat de fier vechi, în incinta atelierului de reparaţii auto, din Grui, pe care-l administrează. Dincolo de acuzaţia de proxenetism, Florin Oprea a mai ajuns în faţa instanţei şi în 2012, tot în urma unor scandaluri, din care au rezultat două victime.

Din victimă, inculpat

Bărbatul pe care l-a bătut, în vara acestui an, se afla la furat de fier vechi, împreună cu fiul său în vârstă de 10 ani. Cei doi nu „operau” pentru prima dată la service-ul din Grui şi, cum ştiau pe unde să caute, s-au dus la fix şi au început să încarce piesele vechi într-un sac. Proprietarul, care tocmai venise de la o petrecere, puţin „afumat”, n-are ce face şi se uită pe monitorul unde erau proiectate imaginile camerelor de luat vederi, puse în fiecare colţ de clădire. La un moment dat, îi zăreşte pe hoţi chiar în timp ce puneau de zor într-un sac tot ce le pica în mâini. Patronul, isteric de fel, „a luat foc”, mai ales că-i mai prinsese şi altă dată, dar i-a iertat, după ce oamenii s-au văitat că sunt amărâţi şi că nu au ce mânca. Acum, însă, administratorul a ieşit din casă, care e lipită de atelier, şi s-a repezit direct la gâtul adultului. L-a bătut până aproape l-a lăsat fără suflare, plus că i-a distrus şi bicicleta cu care venise la furat. Copilul, cu experienţă şi el, nu s-a pierdut, s-a uitat prin jur şi a descoperit pe un pervaz o sticlă de whisky, cu care l-a atacat pe patronul care-l ciomăgea pe taică-său. Doar o lovitură în cap a fost suficientă, pentru că grosimea sticlei de băutură l-a redus la tăcere pe patronul bătăuş. Când hoţii se pregăteau să-şi ia tălpăşiţa, hop, la poartă au apărut câteva maşini de Poliţie, Jandarmi, Salvare. Alarma la 112 a dat-o o cunoştinţă a păgubitului, care trecea prin zonă şi care s-a speriat când şi-a văzut amicul prăvălit pe jos. Acum, acesta din urmă a ajuns în atenţia proprietarului atelierului de reparat maşini. Cum şi-a permis el să anunţe autorităţile fără să-i ceară voie?! După venirea oamenilor legii, Florin Oprea a ajuns, din victimă, suspect şi apoi inculpat, fiindu-i întocmit dosar de cercetare penală pentru loviri şi alte violenţe. Pe 4 decembrie 2018, Parchetul a înregistrat rechizitoriul la Judecătoria Câmpulung, urmând să fie stabilit primul termen de judecată în acest caz. În proces, părţi civile s-au constituit victima, Adalbert Mădălin Ionescu, şi Spitalul Municipal Câmpulung, acolo unde bărbatul a fost spitalizat după bătaia încasată.

În martie 2012, a snopit în bătaie două persoane

Florin Oprea a mai fost reţinut de poliţişti în martie 2012, după ce, pe fondul consumului de alcool, a snopit în bătaie două persoane care-l deranjaseră. Tânărul, la vremea aceea, în vârstă de 26 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru ameninţare şi ultraj contra bunelor moravuri şi a fost cercetat în stare de libertate, chiar dacă se ştia că a mai avut probleme cu legea. Primul scandal care i-a alertat pe poliţişti s-a petrecut în faţa unui bar din centrul municipiului, situat în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, adică peste drum de Primărie, Judecătorie şi Poliţie. Florin Oprea a intrat într-o dispută verbală cu mai multe persoane aflate în localul respectiv, iar la un moment dat, aşa cum se întâmplă de obicei, de la ceartă s-a ajuns la bătaie. „Teatrul de operaţiuni” s-a mutat în afara barului şi, în cele din urmă, scandalul a fost aplanat, cu greu, de poliţiştii sosiţi la faţa locului, nu înainte ca „Raţă” să-l altoiască zdravăn pe unul dintre adversarii săi, Marian Augustin C., care a avut nevoie de îngrijiri medicale la spital. Scandalagiul a fost „săltat” de oameni legii şi dus pentru audieri la sediul Poliţiei. Ulterior, s-a stabilit că Florin Oprea mai făcuse în aceeaşi zi încă o victimă, undeva în cartierul Grui. Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, după care a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung şi adus în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul de caz a considerat că „Raţă” nu reprezintă un pericol public şi a decis ca el să fie cercetat în continuare în stare de libertate, în ciuda trecutului său nu tocmai ortodox.

„I-a răsturnat” pe poliţişti, la Mărăcineni 

Tot în 2012, pe 23 ianuarie, acelaşi Florin Oprea a fost urmărit de un echipaj de poliţie pe DN 73, la Mărăcineni, în timp ce gonea către Piteşti la volanul autoturismului său BMW X5, fiind suspectat că a depăşit cu mult viteza legală. Loganul poliţiştilor n-a putut ţine „pasul” cu bolidul câmpulungeanului şi a ajuns să se răstoarne şi să lovească alte trei maşini parcate regulamentar în afara drumului, din cauza unei gropi imense în carosabil. „Raţă” a fost prins de un alt echipaj, în zona Podul Viilor, dar nu s-a ales nici măcar cu o sancţiune. Tânărul le-a declarat poliţiştilor că nu ar fi observat să fie urmărit şi că nu a auzit semnalele acustice şi sonore ale echipajului MCV. Cum nici camera radar nu a fost pornită şi nu l-a înregistrat cu ce viteză a circulat, agenţii de la Serviciul Rutier nu l-au putut amenda, aşa că l-au lăsat să plece.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!