27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Incendiu devastator la Coteşti! I-au ars casa şi agoniseala de-o viaţă!

Un bărbat din satul Coteşti, comuna Godeni, a rămas, în plină iarnă, sub cerul liber şi fără agoniseala de-o viaţă, după ce casa în care locuia a fost distrusă de un incendiu devastator, în seara zilei de joi, 29 noiembrie. Deşi au intervenit cu promptitudine, pompierii câmpulungeni sosiţi la locul dezastrului nu au reuşit să salveze mare lucru, pagubele materiale fiind însemnate. Autorităţile locale încearcă acum să găsească soluţii pentru a veni în ajutorul bărbatului rămas fără un acoperiş deasupra capului şi fără cele de trebuinţă.

Incendiul a izbucnit aproape de miezul nopţii, flăcările fiind zărite de câţiva vecini care au dat imediat alarma, îngroziţi de faptul că focul s-ar putea extinde la casele din jur. Până la venirea militarilor, oamenii au încercat să mai salveze câte ceva, însă, din păcate, eforturile lor au fost zadarnice. „Am auzit gălăgie pe drum şi am ieşit. Focul era mare, tot acoperişul ardea. Ne-am speriat, pentru că în apropiere erau mai multe case. Dacă scânteile şi focul ajungeau la ele, se aprindeau. A fost un coşmar până a venit prima maşină de pompieri. Abia atunci am răsuflat uşuraţi că nu ne vor arde şi nouă casele.”, ne-a spus un vecin. Două autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung au fost direcţionate către locul incendiului, acesta fiind localizat şi lichidat după circa o oră şi jumătate de luptă cu flăcările. Chiar dacă focul nu a cuprins întreaga locuinţă, ea nu mai poate fi utilizată de proprietar. Acesta a trecut prin clipe de coşmar, privind neputincios cum flăcările îi năruiesc toată avuţia. Bărbatul se gândea cu groază la iarna care s-a instalat cu drepturi depline, mai ales că nu dispune de bani pentru a-şi reface locuinţa. Pe lângă imobilul în sine, flăcările au distrus mai multe bunuri: mobilier, aparatură electro-casnică, îmbrăcăminte, materiale textile, etc., valoarea totală a pagubelor fiind însemnată. Temerile vecinilor lui în ceea ce priveşte cauza incendiului au fost confirmate de pompieri care au constatat că, într-adevăr, totul a pornit de la coşul de fum supraîncălzit care a aprins tâmplăria de lemn din jur. Pompierii atrag încă o dată atenţia cetăţenilor că trebuie să-şi cureţe coşurile caselor înainte de utilizarea sobelor. De asemenea, e important ca acestea să fie verificate. Mai mult, atunci când fac focul în sobă, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu folosească plastice, lemne tratate cu vopseluri sau materiale lemnoase prefabricate. Substanţele care rezultă prin arderea acestora sunt nocive pentru organism. Este indicat să se folosească materiale combustibile solide, cum ar fi lemnul cu un grad de uscare potrivit. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!