11.6 C
Campulung Muscel
29/03/2024

PSD-ista Nora Bădescu are prima propunere de consilier local: pasarelă pentru medicii şi asistentele de la TBC

Schimbul de replici între Ţâroiu şi David pe tema dublului sens pe strada Constantin Brâncoveanu, dispus temporar, pe durata afectării circulaţiei pe centru de lucrarea de făţuire a trotuarelor şi carosabilului pe Negru Vodă şi Republicii, le-a făcut şi altora poftă să vorbească despre circulaţie. Asta pentru că sunt probleme şi în Grui, şi în Vişoi, nu numai în centru, unde primarul se gândeşte să renunţe la traficul în ambele sensuri pe Brâncoveanu, sugerat de liberali pe când şantierul firmei General Trust se pregătea să se mute de pe Republicii pe Negru Vodă. Acum, că s-a deschis şi Negru Vodă, nu se mai justifică măsura care crease haos pe artera paralelă cu principala care urcă spre Primărie, se susţine tot din grupul liberal. Iar Liviu Ţâroiu lasă impresia că se va conforma, pentru că, în opinia sa, „este rău” sensul dublu de pe Brâncoveanu, care, şi să fie bun, nu poate fi menţinut fără o hotărâre de Consiliu. Deşi, tot la solicitarea Consiliului şi a aleşilor PNL, a permis intrarea pe Brâncoveanu a şoferilor cu drum în partea de jos a municipiului. „Renunţaţi la ea şi e mai bine.”, îi cere acum David lui Ţâroiu şi scapă toată lumea, Legislativ şi Executiv, de corvoada votului într-o chestiune în privinţa căreia s-au pus cu toţii de acord că nu funcţionează în teren. 

Dacă lasă „zebra” la colţul TBC-ului, ocolesc angajaţii Spitalului. Dacă o mută în dreptul porţilor TBC-ului, ocolesc cei care urcă şi coboară Gruiul   

După colegul de partid, s-a înscris la cuvânt şi dr.Anca Dumitrescu, în numele personalului Spitalului TBC, medici şi asistente, nevoiţi să facă o grămadă de drumuri între pavilioanele de jos, pe o stradă cu circulaţie serioasă, de când cu şantierul din jurul Primăriei. În special, la ora prânzului, e ca la nebuni pe Lascăr Catargiu şi celelalte străzi care compun intersecţia de la TBC, Revoluţiei, care coboară din Grui, şi Eremia Grigorescu, artera din spatele Sportivului. În zona descrisă de doctoriţa Dumitrescu, există o trecere de pietoni trasată în continuarea trotuarului străzii Revoluţiei, trotuar întrerupt de intersecţia de la TBC. „Zebra” a fost marcată la colţul intersecţiei, pentru ca trecătorii care urcă şi coboară Gruiul să-şi continue deplasarea normal, fără vreo abatere de la traseu. Medicul Anca Dumitrescu doreşte, însă, mutarea marcajului de pe colţ în dreptul intrărilor în cele două clădiri de jos ale TBC-ului. Este vorba despre 15 metri, după aprecierea lui Liviu Ţâroiu, care nu este de acord cu translatarea „zebrei” de pe itinerarul drumeţilor pe cel al angajaţilor Spitalului. După cum nu este de acord cu două treceri de pietoni, una la intrarea pe Lascăr Catargiu, unde este în prezent, alta, la 15 metri, pe direcţia porţilor TBC-ului.

Dar iată ce are de spus dr.Dumitrescu, pledantă a cauzei colegilor, care, în prezent, fie ocolesc, 15 metri dus, 15 metri întors, ca să traverseze regulamentar, fie o „taie” direct, neregulamentar, cum bănuim că procedează cei mai mulţi dintre cei care au treabă când la o secţie, când la alta. „O problemă pe care am mai ridicat-o, mai ales acum, de când circulaţia este foarte activă pe Lascăr Catargiu: la Spitalul TBC, trecerea de pietoni este pe colţ. Sunt foarte mulţi pacienţi, asistente şi medici care sunt grăbiţi.”, şi-a început expozeul doctoriţa Dumitrescu, întreruptă de primar, care nu auzea pentru prima dată această doleanţă: „Pe colţ trebuie s-o lăsăm, fiindcă trebuie să existe continuitatea trotuarului ca trecere pietonală. Două treceri una lângă alta este mai dificil. Dar ne gândim să facem şi a doua trecere.”, soluţie pe care ne îndoim c-o va aplica, deoarece îi va înnebuni pe şoferii „priponiţi” la două „zebre”.

În opinia liberalei, există posibilitatea marcării trecerii de pietoni doar în dreptul porţii TBC-ului şi asta pentru că şoferii care coboară de pe strada Gruiului, cu intenţia de a face dreapta, pe Lascăr Catargiu, se trezesc în faţă, brusc, cu pietonul angajat corect în traversarea străzii. Aşadar, susţine medicul, amplasamentul nu este bun nici pentru conducătorii auto care nu cunosc existenţa acelui marcaj. „Dacă nici n-o ştie, nici n-o vede. E semnalizată, dar… dovadă că au fost atâtea accidente, nu este aşa de greu să se mute 20 de metri mai încolo.”, stăruie consilierul PNL ca să fie scutiţi de ocol salariaţii Spitalului. „Da, dar îl oblig pe cel care coboară sau urcă în Grui să vină 15 metri în jos, să treacă prin faţa Spitalului, să se ducă încă 15 metri înapoi şi să-şi continue drumul.”, a lăsat Ţâroiu să se înţeleagă că ţine mai mult cu lumea care merge pe jos, spre casă sau spre oraş, decât cu personalul medical. Dar, ca să nu lase, public, impresia unui refuz categoric, a anunţat-o din nou pe colega de la PNL că şi-a notat cerinţa – pe care şi-a mai notat-o de câteva ori – şi că se va consulta cu Poliţia Rutieră. „Notează solicitarea!”, i-a ordonat primarul viceprimarului, după care a continuat cu ceea ce se conturează a fi soluţia finală: „Pot să ocolească doctorii şi asistentele, dar ca să pun toţi pietonii să treacă prin faţa Spitalului e un pic mai dificil.” „Ştiţi de câte ori trecem?”, părea că nu renunţă atât de uşor Anca Dumitrescu. „Vă promit că facem o intervenţie la Poliţia Rutieră.”, a scăpat de subiect primarul. 

Deşi, după rezolvarea salvatoare a problemei, suflată de colega de partid Andreea Nora Fărcăşanu, Bădescu după căsătorie, nu mai este nevoie de nicio intervenţie la Poliţia Rutieră. Prima idee lansată public de PSD-istă, la mai bine de jumătate din mandat, priveşte construcţia unei pasarele pietonale pentru colectivul TBC-ului. Mai cu seamă că are cine să se ocupe de proiect, de când Investiţiile Primăriei au recrutat un angajat valoros: însuşi soţul Norei Bădescu, Marian Bădescu, pe care Ţâroiu l-a angajat pe un post în departamentul cu rol de creier în problematica dezvoltării Câmpulungului. Un post pe care l-a dorit, vă amintim, şi şeful Pieţelor, Ionel Vlădescu, dezavantajat de galbenul carnetului de partid. 

Reţinând că e proastă – şi aşa pare – varianta cu două treceri la un pas de loc una de cealaltă, adăugăm discuţiei din Consiliu, purtate la şedinţa ordinară a lunii octombrie, o situaţie similară celei reclamate, întâlnite fix pe aceeaşi stradă, Lascăr Catargiu, un pic mai jos de „locul faptei”. În dreptul cârciumii „Hai la noi”, avem trecere de pietoni şi, la o azvârlitură de băţ, în faţa Bisericii „Sfântul Mina”, avem altă trecere de pietoni. Cu indicatoarele aferente. Pe o distanţă comparabilă celei de la TBC.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!