16.5 C
Campulung Muscel
07/10/2024

An bun pentru majoritatea societăţilor! Cele mai profitabile firme din Muscel (I)

 

 Şi anul acesta, aşa cum v-am obişnuit, Evenimentul Muscelean a întocmit un top al firmelor din Muscel. Ierarhia prezentată în 2018 a avut la bază, ca în ultimii doi ani, profitul net. Indicatorii care vor fi menţionaţi sunt trecuţi în bilanţul societăţilor depus la Finanţe Publice Argeş la 31 decembrie 2017 şi oglindesc activitatea agentului economic din perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2017. Cea mai profitabilă firmă a rămas S.I.L.D.V.B., cu sediul în comuna Berevoeşti şi care se ocupă cu execuţia pieselor din tablă de diferite grosimi prin perforare plastică la rece (ştanţare, îndoire, ambutisare) şi asamblare prin sudură pentru industria auto. Activitatea şi-o desfăşoară cu 258 de angajaţi, cu 20 mai mulţi decât în anul fiscal anterior. Firma a înregistrat la finele lui 2017 un profit de 4 milioane de euro, cu un milion mai mult decât în 2016. Societatea de pe locul doi, Nobel Automotive Romania a consemnat la finele lui 2017 un profit de peste 2,5 milioane euro, iar ocupanta locului trei, Pentarom, de peste 2,2 milioane euro. Urmează două firme de la Schitu Goleşti, Fontana Pietro Romania şi Electromec, cu un beneficiu de aproape 2 milioane de euro şi 620.000 de euro. Următoarele cinci firme, până la poziţia 10, au avut câştiguri între 400.000 şi 620.000 de euro. Ierarhia din acest an va conţine peste 260 de firme din Câmpulung şi Muscel, care au înregistrat profit, dar vor fi enumerate şi cele care au înregistrat pierderi, printre care se numără şi societatea Automotive Complete Systems (fabrica de cablaje), cel mai mare angajator, cu 700 de salariaţi.

Statistica principalilor indicatori din bilanţul firmelor din Muscel, cum au evoluat în 2017 faţă de 2016

 În tabelul de mai jos este prezentată o statistică a principalilor indicatori din bilanţul firmelor cu capital privat din Muscel, mai precis o evoluţie a acestora în 2017, faţă de 2016. După cum se poate constata că au fost creşteri mai ales în ceea ce profitul şi cifra de afaceri. Dar, sunt şi indicative care sunt în scădere, cu referire la numărul de angajaţi, care a scăzut cu aproape 200 de salariaţi. Şi numărul firmelor interogate s-a diminuat, chiar dacă între timp s-au înfiinţat altele noi, tot sunt mai puţine în 2017 decât în 2016.

Societăţile luate în calcul sunt cele care au sediile în Câmpulung şi în cele 27 de comune din Muscel. Au fost exceptate cele care au doar puncte de lucru şi care contribuie mai puţin la dezvoltarea zonei, principalele taxe fiind direcţionate la firmele mamă, care-şi au sediile în Bucureşti, cum este cazul fabricii de ciment Holcim SA şi Geocycle (care colectează şi arde deşeuri), sau alte judeţe din ţară, de exemplu Braşov, în cazul fabricii de var Carmeuse Holding.

Citiți mai multe detalii în ediția ziarului nostru de marți, 6 noiembrie! 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!