10.7 C
Campulung Muscel
26/05/2024

Trei musceleni, în lotul de „greco-romane”, la Campionatele Mondiale de Lupte, de la Budapesta

În perioada 20 – 28 octombrie, Arena „Papp Laszlo” din Budapesta găzduieşte o nouă ediţie a Campionatelor Mondiale de Lupte, competiţie la care ţara noastră participă cu 11 sportivi, 7 băieţi şi 4 fete. Din delegaţia României fac parte şi trei musceleni, toţi fiind în lotul de lupte greco-romane. Obiectivul declarat al preşedintelui Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu, este obţinerea a 1-2 medalii.

Ultima echipă care intră în concursul mondial este cea de greco-romane. Cu un Campion European în lot, Mihai Mihuţ, sau cu experienţa lui Alin Alexuc, România are toate motivele să spere şi la acest stil la podiumul mondial, se precizează pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Lupte. Alături de cei doi sportivi menţionaţi anterior, din lotul de „greco-romane” face parte şi musceleanul Vlad Mariea, care poate face o figură frumoasă la aceste „Mondiale”. Antrenor principal este un alt muscelean, Anton Arghira, poate, cel mai bun luptător pe care l-a dat Câmpulungul vreodată, iar maseurul este tot de-al nostru, nimeni altul decât Radu Mâzgaciu, şi el fost luptător de performanţă, fiul antrenorului de la CS Muscel, Petre Mâzgaciu. Antrenor secund este un alt fost mare luptător, Petre Cărare. „Dacă nu am avea speranţe şi nu ne-am pregăti şi antrena, pentru a obţine rezultate notabile pentru România, nu am fi aici. În al doilea rând, participăm cu 11 sportivi şi sportive şi sperăm la 1-2 medalii, ăsta e obiectivul nostru. Ne bazăm pe vicecampioana mondială Alina Vuc, campionul european în exerciţiu Mihai Mihuţ, Alin Alexuc, medaliat cu bronz la Campionatele Eueopene din anul acesta, Andrei Dukov, dublu medaliat la campionatele europene. Toţi au şansa lor. Putem să facem o surpriză deosebită sau, cu un ghinion, putem să nu luăm nicio medalie. Dar sunt speranţe şi încredere că ne vom îndeplini obiectivul.”, a declarat Pârcălabu, prezent, săptămâna trecută, la Congresul United World Wrestling de la Budapesta. „Am avut tot ce ne-a trebuit, condiţii optime de pregătire, stagii puternice internaţionale, turnee de pregătire. Dar mai sunt mici probleme medicale, care sper eu să nu-şi pună amprenta pe rezultat şi să fie totul bine.”, a mai spus Pârcălabu.

Lotul României pentru CM 2018 de lupte, de la Budapesta:

=Lupte libere: Andrei Dukov (57 kg), Ivan Guidea (61 kg), George Bucur (65 kg), Omar Nazhmudinov (79 kg);

=Lupte greco-romane: Mihai Mihuţ (63 kg), Vlad Mariea (76 kg), Alin Alexuc (130 kg);

=Lupte libere feminin: Alina Vuc (50 kg), Estera Dobre Tămăduianu (53 kg), Katya Zhydachevska (57 kg), Alexandra Anghel (72 kg).

La Mondialele 2018 s-au înscris 860 de luptători din 114 ţări, un record de participare în istoria acestei competiţii. Primii au intrat în concurs sportivii de la lupte libere, începând cu sâmbătă, 20 octombrie, iar primele finale, la categoriile 61, 74, 86 şi 125 kg, au avut loc duminică, 21 octombrie. Luni, 22 octombrie au fost programate finale la 57, 65, 79 şi 92 kg şi au avut loc primele întreceri la lupte libere feminin. Astăzi au loc ultimele finale de la lupte libere (M) la categoriile 70 şi 97 kg şi primele finale la lupte feminin la categoriile 55 şi 59 kg. Miercuri se dispută finale la lupte feminin la categoriile 65, 68, 72 şi 76 kg. Joi au loc ultimele finale feminine la lupte libere la 50, 53, 57 şi 62 kg. Vineri începe concursul de lupte greco-romane, cu primele finale la 55, 63, 72 şi 82 kg. Sâmbătă se derulează finalele la 60, 67 şi 87 kg, iar duminică, ultimele finale la categoriile 77, 97 şi 130 kg. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!