18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Inconştienţi! Conduceau fără permis

 

Oamenii legii de la Postul de Poliţie din Stâlpeni au tras-o pe dreapta, la control, pe Nicoleta G., în vârstă de 35 de ani, din comună. În urma verificărilor făcute de poliţişti a reieşit că ea se afla la volanul unei maşini şi conducea pe DN 73, prin comuna Stâlpeni, fără a avea permis de conducere. 

De inconştienţă la volan a dat dovadă şi un bărbat de 61 de ani, din judeţul Vâlcea. Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ l-au depistat pe Karol B., de 61 de ani, din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism prin Bughea de Jos, fără a deţine permis. 

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr l-au depistat pe Dumitru F., de 44 de ani, din comuna Dragoslavele, care conducea un autoturism pe DJ 725, pe raza aceleiaşi localităţi, fără a poseda permis de conducere. Tot oamenii legii de la Secţia de Poliţie Rurală din Rucăr l-au prins pe Vasile F., în vârstă de 41 de ani, din comuna Dâmbovicioara, care şofa o maşină pe DJ 725, prin zona Lunca Gârtii, din Stoeneşti, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În urma verificărilor efectuate a reieşit că şoferul s-a urcat la volanul maşinii având dreptul de a conduce suspendat.

Pe numele acestor persoane au fost întocmite dosare penale. Vă reamintim că pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă. În schimb, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu, la cinci ani.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!