16.6 C
Campulung Muscel
23/07/2024

C.A.S. i-a reziliat contractul doctorului mai grijuliu cu resturile adunate de pe stradă decât cu bolnavii

După clarificarea situaţiei personale a medicului de familie Nicolae Chiru, „convins” cu Poliţia Locală să stea la el acasă, la Pescăreasa – căci, după divorţ, obişnuia să tragă tot la fosta nevastă, în blocul din spatele fostei Poşte Centrale -, s-a limpezit şi cea profesională. După perioada de suspendare din activitate, pentru verificarea aspectelor şocante apărute în presă despre doctorul care colindă oraşul, în căutare de cartoane şi plastice, Casa de Asigurări de Sănătate Argeş a luat decizia rezilierii contractului. Măsură care pe Nicolae Chiru îl afectează cel mult material, prin lipsa veniturilor, fiind greu de crezut că va duce dorul cabinetului şi pacienţilor. Şi nici pacienţii lui, căci, oricum, nu-l mai găseau la serviciu, după cum li s-a întâmplat şi delegaţilor C.A.S., trimişi în control la Poienarii de Muscel. Mai preocupat era bietul om de siguranţa resturilor decât de cea a oamenilor de a căror sănătate era răspunzător, prin tratamentele prescrise, aşa că hotărârea Casei este cea corectă. 

Medicul ajunsese să aibă mai mare grijă de cartoanele lui decât de pacienţi 

Noi i-am surprins meticulozitatea asigurării, în maşină şi deasupra maşinii, a „recoltei” de cartoane, la finalul unei zile de muncă numai Cel de Sus ştie pe unde! Atât de tare s-a foit pe lângă Matizul cu interiorul blocat complet de ambalaje, coşuri şi lădiţe din plastic, saci, bucăţi de lemn, fragmente din te miri ce obiecte aruncate la gunoi, mobilier, cel mai probabil, încât nenorocise săraca maşină! Şi mai să nenorocească şi lumea în trafic, căci doar o mică parte a parbrizului a scăpat neacoperită de resturile alăturate mormanelor înălţate deja în curtea casei părinteşti de la intrarea în Câmpulung. După ce a probat tăria legăturilor încărcăturii de pe plafonul autoturismului, după ce a verificat portbagajul, ca să fie sigur că este închis bine şi că nu pierde preţiosul conţinut din interior şi de deasupra, proprietarul s-a strecurat cu o mişcare chinuită la volan, neavând loc de cutiile revărsate de pe locul din dreapta pe cel al şoferului. În ciuda fizicului subţire, de-abia a încăput în „capcana” de celuloză. Cu lateralele şi spatele complet obturate, a pornit la drum, lăsându-i mască pe şoferii de pe Fraţii Goleşti, vecini de trafic cu „tomberonul” ambulant.

De asta credem că „sancţiunea” Casei nu-i provoacă o suferinţă sufletească, fiind rupt de profesie, părând mai grijuliu cu colecta de peste zi, pe care a verificat-o şi răs-verificat-o, ca să aibă certitudinea că n-o înşiră pe stradă. Şi munceşte, nu glumă, ca să strângă ce prisoseşte supermarcheturilor, pieţarilor, vânzătorilor de la magazinele de haine şi încălţăminte din oraş, care obişnuiesc să-şi lase cutiile nesolicitate de clienţi pe scări – cazul BIG-ului -, la intrare, la discreţia „colecţionarului”. Stă mărturie a efortului bătătura casei, unde nici bălăriile nu fac faţă gropii de gunoi la care „lucrează” moştenitorul. Plus că silueta omului – adus de spate – pare a avea de suferit din cauza aplecărilor repetate şi căratului încontinuu.

Din 8 octombrie, contractul cu Casa al doctorului Chiru a fost reziliat 

De curând, Biroul de Presă al Casei de Asigurări de Sănătate Argeş ne-a transmis un comunicat de presă referitor la încetarea activităţii medicului Nicolae Chiru. „Ca urmare a nerespectării obligaţiilor contractuale asumate de furnizori prin contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeş, începând cu data de 8.10.2018, contractul de servicii medicale pentru asistenţa medicală primară – medicina de familie – încheiat cu CMI Dr. Nicolae Chiru, încetează prin reziliere. În condiţiile date, îndeplinind prevederile stabilite de H.G. 140/2018, la art.185, lit.m, Casa de Asigurări de Sănătate Argeş aduce la cunoştinţa persoanelor înscrise pe lista domnului dr.Nicolae Chiru că au posibilitatea să opteze pentru înscrierea pe lista altor medici de familie care, la acest moment, se află în relaţie contractuală cu instituţia noastră. Menţionăm că lista medicilor de familie, cu datele de contact ale acestora, se regăseşte şi se poate descărca de pe site-ul instituţiei, www.casag.ro, secţiunea Furnizori de servicii medicale, subsecţiunea Medicina de familie sau direct pe pagina principală.”

Noi am studiat lista indicată de reprezentanţii C.A.S. Argeş, listă pe care comuna Poienarii de Muscel figurează cu doi medici de familie.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!