11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Şeful Poliţiei Argeş a făcut armata la Câmpulung

Săptămâna trecută, „Jurnal de Argeş” a publicat un interviu cu inspectorul şef, comisarul şef Tudorel Pieleanu, la trei luni de la numirea lui în fruntea IPJ Argeş. Acesta a fost şi momentul în care a dezvăluit că şi-a satisfăcut stagiul militar în Câmpulung, dar a recunoscut că a vizitat de mai multe ori zona şi după terminarea armatei. „Pot spune că eu cunoşteam Argeşul nu doar prin prisma faptului că am vizitat de mai multe ori zona. În perioada 1985-1986 am făcut stagiul militar la Câmpulung Muscel.”, a declarat Tudorel Pieleanu pentru săptămânalul „Jurnal de Argeş”.
În debutul interviului, Tudorel Pieleanu a fost rugat de redactorul săptămânalului să dea câteva exemple concrete de măsuri pe care le-a luat de când este comandantul Poliţiei Argeş. „De la 1 septembrie, activitatea la Poliţia Ştefăneşti este asigurată permanent. Înainte, la ora 16.00, era lacătul pus pe uşă. Această problemă s-a clarificat, avem permanenţă acolo. De asemenea, din august, la nivelul Poliţiei Curtea de Argeş şi Câmpulung, alternativ, în fiecare miercuri, avem un ghişeu deschis, cu programul 9.00-14.00, de către colegii de la Serviciul de Arme, pentru relaţia cu deţinătorii de arme din zonele respective, pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la Piteşti.”, a răspuns şeful IPJ Argeş.
De fapt, postul este liber de anul trecut. După ce s-a pensionat chestorul Ionel Ispir, la 30 august 2017, comisarul şef Bogdan Berechet a fost împuternicit să coordoneze Inspectoratul. După şase luni, când i-a expirat împuternicirea, frâiele au ajuns la cel care până atunci ocupase funcţia de adjunct al IPJ Argeş (după regula următorului în ierarhie), comisarul şef Cosmin Gabriel Gherghe. Acesta din urmă a stat pe acest post până pe 17 iulie 2018, când Tudorel Pieleanu a fost împuternicit la timona Poliţiei Argeş de către Inspectoratul General al Poliţie.
Este într-o perioadă de evaluare a IPJ Argeş
Comandantul Tudorel Pieleanu a explicat în interviu cum a văzut el împuternicirea la conducerea IPJ Argeş: „Sincer să fiu, nu am încercat să îmi explic decizia Inspectoratului General al Poliţiei Române, când am fost împuternicit la conducerea IPJ Argeş, eu, ca persoană din alt judeţ. Legat de decizia de a mă înscrie la concurs, am luat-o în urma evaluării din punct de vedere personal a posibilităţilor de a pune în practică experienţa deţinută. Şi asta m-a motivat în decizia mea. Sunt într-o perioadă de evaluare a activităţii desfăşurate la nivelul Poliţiei Argeş, dar şi a structurilor din cadrul IPJ. Cred, în primul rând, că e de lucrat la mentalitatea unora dintre colegii mei de la Poliţia Argeş în ceea ce priveşte munca de poliţist şi implicarea în această activitate.”
Redactorul săptămânalului „Jurnal de Argeş” l-a solicitat pe comisarul şef Tudorel Pieleanu să prezinte situaţia din Inspectorat, vizavi de numărul de dosare care figurează cu autor necunoscut, câte crime au fost trecute în evidenţele IPJ Argeş cu autor necunoscut. Iar inspectorul şef a răspuns: „În acest an, în evidenţa IPJ Argeş figurează aproximativ 7.000 de dosare cu autor necunoscut. Trebuie menţionat că majoritatea acestor infracţiuni sunt fapte de furt, iar în cazul infracţiunilor grave, comise cu violenţă, autorii sunt identificaţi. În legătură cu crimele, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale desfăşoară activităţi în dosarele privind infracţiuni de omor în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorii de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş (fiind infracţiune la urmărire proprie a Parchetului). În cazul infracţiunilor de omor, răspunderea penală este imprescriptibilă, iar dosarele nu se introduc în evidenţa pasivă.”
Numele lui Tudorel Pieleanu a fost asociat cu cel al ministrului Carmen Dan
De când s-a instalat în Argeş, numele lui Tudorel Pieleanu a fost asociat cu cel al ministrului de Interne, Carmen Dan, din cauza judeţului din care sunt originari amândoi. Comandantul IPJ Argeş a trebuit să detalieze relaţia cu ministrul, mai ales că s-au vehiculat zvonuri care au pus ascensiunea sa pe seama legăturii cu aceasta. „La momentul numirii mele, în Argeş, am făcut o conferinţă de presă şi am fost deschis şi sincer cu întreaga presă. Şi cred că am clarificat toate aspectele legate de întrebări de acest gen referitoare la persoana mea. Cred că acest subiect trebuie să fie închis şi pentru mine şi pentru cei care îmi urmăresc activitatea. Consider că ascensiunea mea nu este una fulminantă, aşa cum a fost în cazul multor altor persoane din diverse instituţii. Dacă analizaţi cariera mea ca poliţist, veţi vedea o evoluţie pas cu pas. Am parcurs toate etapele pe muncă şi pe seriozitate. Eu cred că nu am „ars” nicio etapă, faţă de alte persoane care au ajuns pe alte funcţii poate pe competenţe, poate pe alte legături pe care le-au avut. Eu, personal, nu mă consider favorizat de o anumită asociere cu un nume sau o anumită conjunctură.”, a spus comisarul şef Tudorel Pieleanu. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!