4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Semafoare pietonale la „Gladiola” şi Akta

Din dorinţa de a fluidiza traficul în municipiu, pe strada Republicii şi Negru Vodă, vor apărea semafoare pietonale. Deja în zona Pieţei Centrale, la „Gladiola”, au fost montate aceste indicatoare luminoase, care sunt unele cu buton, precum cele de la Autogară. Adică pietonii care vor să treacă strada trebuie să apese un comutator, iar în câteva secunde, culoarea semaforului va fi verde şi ei vor putea traversa în siguranţă, altfel, maşinile vor circula continuu.

La fel, dar după ce vor fi încheiate lucrările de amenajare a străzii Negru Vodă, va fi amplasat un semafor în colţul străzii, la Biserica Catolică. Va fi prevăzută cu temporizator de trecere şi zebra de la Big&Small, acolo unde, din cauza pietonilor care traversează haotic, se îngreunează circulaţia maşinilor.

Administraţia locală intenţionează să semaforizeze şi intersecţia de la Biserica „Sfântul Nicolae”, dar asta după ce va fi viabil un nou proiect de refacere a Bulevardului „Pardon”, dar şi a străzilor care-l încadrează. „Semafoarele la „Gladiola” şi la Akta sunt în proiect, dar sunt numai pietonale, cu buton, ca cele de la Autogară, pentru fluidizarea circulaţiei. În proiectul Pieţei Primăriei nu avem prevăzute semafoare, dar în celălalt, când va fi, cu strada Negru Vodă şi Bulevardul, o să amplasăm unul la Big, ca să nu mai treacă câte unul, câte unul, şi, probabil, în capătul Bulevardului.”, ne-a transmis edilul Liviu Ţâroiu. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!