27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Opt candidaţi pentru trei posturi de secretar la Câmpulung, Cetăţeni şi Vultureşti

12 septembrie 2018 a fost data limită până când s-au primit dosarele de înscriere pentru trei concursuri, organizate de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Au fost scoase la concurs două posturi de secretari pentru două comune din Muscel, Cetăţeni şi Vultureşti, iar pentru municipiul Câmpulung este organizată selecţie pentru ocuparea funcţiei de secretar, prin promovare. Toate au adunat opt candidaţi, câte unul la Câmpulung şi Vultureşti, şi şase la Cetăţeni. Toţi doritorii, cărora le-au fost admise dosarele de participare, vor susţine proba scrisă miercurea viitoare, pe 26 septembrie, de la ora 10.00, la sediul ANFP, din Bucureşti.

Aşa cum era de aşteptat, Ramona Simion, care îndeplineşte funcţia de secretar cu atribuţii delegate, după ce Nicolae Ghinea s-a pensionat, este singura care şi-a depus actele pentru participarea la concursul de promovare pe postul de secretar de municipiu, la Câmpulung. După verificare, i-au fost admise actele de înscriere. Pentru înscriere, au fost stabilite mai multe criterii: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul Ştiinţelor Juridice sau Administrative; studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul Administraţiei Publice, Management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii. În afară de acestea, au mai fost trecute condiţiile de vechime în specialitatea studiilor de minim 7 ani; să fie numiţi într-o funcţie publică de clasa I; să aibă cunoştinţe de operare pe calculator; şi să nu aibă în cazierul administrativ sancţiuni disciplinare neradiate.

Locul de secretar al comunei Cetăţeni a provocat cel mai mare interes, la concurs înscriindu-se şase candidaţi, unii care au mai participat şi la etapele organizate de ANFP pentru posturi similare, dar pentru alte localităţi din Muscel. Dar, după verificarea actelor, trei pretendenţi au fost respinşi din diferite motive. Ionuţ Gabriel Ilinca, Mariana Simona Istrate şi Andreea Gabriela Oprescu, la care comisia a constatat că din documentele depuse la dosar nu a reieşit îndeplinirea condiţiei privind vechimea în specialitatea studiilor, iar ultima candidată a avut lipsă şi diploma de master.

Au rămas să susţină proba scrisă a concursului Maria Corlet, Iosefina Pescaru şi Ana Maria Vlad.

În schimb, locul de la Vultureşti a stârnit curiozitatea  unei singure persoane, Dan Luţescu. Acesta a trecut cu brio preselecţia dosarului. Şi el se va întâlni, pe 26 septembrie, cu ceilalţi patru candidaţi rămaşi în concursurile de la Câmpulung şi Cetăţeni.

Pentru posturile de la „ţară” s-au cerut studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul Ştiinţelor Juridice sau Administrative; studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul Administraţiei Publice, Management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii. Pentru Cetăţeni şi Vultureşti a fost stabilită condiţia de vechime în specialitatea studiilor de minim 5 ani. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!