10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Pesta porcină, aproape de graniţa Argeşului

Virusul pestei porcine africane a ajuns aproape de graniţa Argeşului. Temutul virus, care a dus la omorârea a mii de porci din mai multe zone ale ţării, a fost confirmat într-o localitate din judeţul Dâmboviţa, vecin cu judeţul Argeş, într-o gospodărie în care a murit un porc. Mai precis, virusul a fost confirmat în localitatea Lucieni, aflată în mijlocul judeţului, aproape de Găeşti şi de Târgovişte, diagnosticul fiind pus de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti. Până acum, în judeţul Argeş nu a fost înregistrat vreun caz de pestă porcină, conform Prefecturii, însă autorităţile sunt în alertă maximă.

Apariţia pestei porcine africane la vecinătatea cu Argeşul îngrijorează autorităţile. „Ne îngrijorează această situaţie. Este o gospodărie din Dâmboviţa. În judeţul nostru, până în prezent (n.r. duminică, 16 septembrie, după-amiază), nu există nicio suspiciune de pestă porcină africană. Toate probele recoltate de la mistreţii şi porcii din ferme au fost trimise la analizat, iar rezultatele au fost negative. Toate cele 17 ferme din judeţul nostru au fost controlate, se fac şi verificări în trafic, iar, începând din 20-25 septembrie, se vor efectua inspecţiile în gospodăriile populaţiei. Solicităm fermierilor şi celor care cresc porci în gospodării să respecte măsurile de biosecuritate pentru a preveni apariţia bolii. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată urgent la DSVSA, la numărul de telefon 0248.211.199, fax: 0248.212.532 sau e-mail: office-arges@ansvsa.ro, pentru a lua măsurile necesare.”, le-a declarat Daniel Lupu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, celor de la „Curierul Zilei”. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!