21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Reabilitări ample în comuna Dârmăneşti

Lucrările de reabilitare în comuna Dârmăneşti, în acest an, au început să prindă contur tot mai mult. Edilul comunei, Emilian Ciolan, a reuşit să monteze încă un sistem de demanganizare în comună, iar lucrările la infrastructură vor exista pe tot parcursul anului.

An roditor pentru edillul comunei Dârmăneşti, care a reuşit să monteze în timp record cel de-al patrulea sistem ultraperformant de demanganizare a apei potabile, aferent reţelei de alimentare cu apă a satului Negreni. Analizele realizate de acest aparat ajută la depistarea zonelor în care apa ar putea deveni nepotabilă, sau chiar este, evitând, astfel îmbolnăvirea animalelor şi a locuitorilor, precum şi stricarea culturilor. 

Investiţiile au fost făcute în patru sate, Valea Nandrii, Dârmăneşti, Piscani şi Negreni, pentru ca localnicii să poată beneficia de apă la standardele optime cerute de Direcţia de Sănătate Publică. Banii pentru sistemul de demanganizare au venit de la Consiliul Judeţean Argeş, în urma solicitărilor făcute de administraţia locală a comunei, iar, după primele verificări, apa a fost declarată potabilă. 

Banii care rămân din bugetul local pe anul 2018 vor fi direcţionaţi, la fel ca anul trecut, către asfaltări. Primul tronson va fi pe Linia Belului, tronson care face legătura cu DN 73. Drumul judeţean trebuie refăcut pe 5 km, el tranzitând Valea Nandrii, un drum problematic, el ajungând nu numai în Dârmăneşti, cât şi la Coşeşti, Pietroşani şi Găeşti. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!