10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Ciclist, preluat în stare gravă de un elicopter SMURD

Clipe de coșmar, duminică, pentru un participant la cea de-a doua ediție a concursului de ciclism montan, Carpathian MTB Epic 2018. Concurentul a fost rănit grav, după ce a căzut în timpul competiției, în zona Dâmbovicioara – Brusturet. A fost preluat în stare de inconștiență de salvamontiștii argeșeni, fiind chemat un elicopter SMURD ca să îl transporte la un spital din București. 

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, se afla pe un traseu dificil, în zona Dâmbovicioara. S-a înscris la startul celei de-a treia etape din concursul care s-a derulat pe parcursul a patru zile. Avea de parcurs un traseu de 60 de kilometri, cu punct de plecare din Fundata, via Dâmbovicioara, prin munții Piatra Craiului, ajungând până la cota 2.500 metri, cu întoarcere la Fundata. În timp ce se afla pe o potecă montată în zona Dâmbovicoara, riderul a căzut, în cap, fiind accidentat grav. Participanții au cerut ajutor, ciclistul fiind preluat de un echipaj din cadrul Salvamont Argeș. Era în stare de inconștiență. A fost transportat până în apropiere de Cabana Brusturet, acolo fiind predat echipajelor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeş. A fost solicitat un elicopter SMURD care să-l transporte pe rănit, la Spitalul Floreasca din București, unde a ajuns stabil. Carpathian  MTB  Epic este o cursă de mountain bike SOLO, de tip full-service, organizată în Munții Carpați din România, deschisă în egală măsură participanților profesioniști  și riderilor amatori. Se află la a doua ediție şi s-a derulat pe parcursul a 4 zile, în perioada 16-19 august, la Cheile Grădiștei. În acest timp, cicliștii au avut de parcurs trasee prin munți de 180 de kilometri, în total. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!