12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Festivalul “Carpaţi”, la Câmpulung

sursa foto Adina Oprescu

Marţi, 14 august, Festivalul Internaţional de Folclor “Carpaţi” a ajuns şi la Câmpulung. Evenimentul a debutat cu parada concurenţilor veniţi din mai multe ţări, iar apoi, după prezentarea ansamblurilor, pe scena amplasată în Piaţa Primăriei, concurenţii au dansat şi şi-au prezentat tradiţiile din ţara din care vin, în faţa muscelenilor.

Ajuns la ediţia 35, Festivalul Internaţional de Folclor “Carpaţi” a debutat la Câmpulung, marţi, la ora 18.00, cu parada cântecului,  jocului şi portului popular, urmată de primirea delegaţiilor la Primăria Câmpulung şi de spectacolul mult aşteptat.

Primirea concurenţilor din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, China, Georgia, Grecia, Moldova, Serbia, Spania, Turcia şi România a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, vicepreşedintele Ion Mânzână, subprefectul Adrian Bughiu, senatorii Şerban Valeca şi Gheorghe Marin, Constantin Ivan – secretar de stat la Ministerul Economiei, consilierul judeţean Monica Cotenescu, primarul Liviu Ţâroiu, viceprimarul Mărgărin Blidaru, consilierii Estera Stămoiu, Marin Stanciu, Cornel Băjan, iar din partea Caselor de Cultură “Tudor Muşatescu” şi “C.D. Aricescu” au fost prezenţi consilierul Sergiu Cicu, Liviu Iana, Liviu Cioacă şi Ion Horobeanu. 

Costumele autentice ale concurenţilor i-au impresionat pe toţi cei prezenţi, iar prezentarea ansamblurilor a fost urmărită cu sufletul la gură şi cu aplauze puternice oferite de oficialităţi. 

După paradă şi prezentare, membrii ansamblurilor au urcat în Sala de Festivităţi a Primăriei, unde au primit cuvântul de deschidere din partea oficialităţilor şi au făcut schimb de cadouri, pentru a le rămâne amintire un simbol dedicat acestui festival. 

Pe scena amplasată în Piaţa Primăriei, au urcat, pe rând, membrii ansamblurilor care au susţinut un adevărat spectacol folcloric. Ansamblurile sunt binecunoscute în ţările din care provin, dar şi peste hotare, pentru participarea lor la astfel de festivaluri de folclor. Acestea au fost:

*Spania – Asociation Xuvenil Xacarandaina – Galicia;

*Georgia – Folk Dance Ensemble Bolneli – Bolnisi;

*Grecia – Kalarrytes Cultural and Traditional Organization;

*Republica Moldova – Ansamblul de muzică şi dans Lozioara – Criuleni;

*Bulgaria – Folk Ensemble Prolet – Petrich;

*Bosnia & Herţegovina – Cultural Artistic Lijesce – Brod;

*China – Gaowa Dance Ensemble, CHaozang – Beijing;

*Turcia – Orhangazi Belediyesi Halk Toplulugu GSK – Bursa;

*Serbia – Folklore Ensemble Lira Folklor – Belgrad;

*România, reprezentată de două ansambluri folclorice în acest an şi anume: “Doina Bascovului” şi “Doina Cârcinovului”, din Priboieni. 

Miercuri, 15 august, închiderea festivalului s-a făcut la Piteşti, iar toți participanții au primit trofeul Festivalului “Carpaţi”. *

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!