10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Moarte curată: maxi Piteşti – Câmpulung

Cât de mică este lumea, dar, mai ales, în municipiul nostru, în care veştile circulă aproape în timp real. Ne-am obişnuit cu ideea că, de la Câmpulung spre Piteşti, trebuie să ai mare încredere şi curaj să te poţi deplasa cu un mijloc de transport în comun. Cel mai periculos maxi taxi de Piteşti – Câmpulung este unul verde, singurul de această culoare, de care oamenii se tem mai rău decât copiii de renumita „ambulanţă neagră”. A mers şi un muscelean de-al nostru, care apoi ne-a povestit… este revoltător să pleci din Câmpulung cu toate locurile ocupate, plus cel puţin 8-10 persoane în picioare, înghesuite, să conduci fără pic de responsabilitate şi nici să nu bagi oamenii în seamă când îţi spun la ce staţie coboară, pentru că ai căştile şi vorbeşti la telefon. Cel mai şocant a fost pentru un bătrân care, deşi erau peste 30 de grade afară, iar mijlocul de transport în comun deja plecase din Câmpulung, s-a trezit rămas în stradă. Cum s-a întâmplat? Bătrânul l-a întrebat pe şofer de ce ţine atâţia oameni înghesuiţi şi în picioare, s-au luat la ceartă, iar şoferul, supărat, a oprit maşina, a coborât şi i-a deschis uşa bătrânului pe partea unde coboară oamenii care circulă cu acest mijloc de transport, l-a smucit şi l-a dat jos din maşină, lăsându-l în stradă, în timp ce îl implora cu „hai, dom’ne şofer, ia-mă şi pe mine măcar până la prima staţie, că rămân aici în stradă”. 

Toată lumea a rămas uimită, iar cei care mai spuneau câte ceva primeau un singur răspuns: „Nu vă convine, vă daţi jos din maşină!” De persoană, drumul de la Câmpulung la Piteşti costă 10 lei, în condiţiile în care sunt 12 locuri în maşină şi bagă 20 de persoane doar de la Câmpulung, plus pe parcursul traseului, şoferii pun frâne bruşte, stai, ca pasager, printre măturoaie, pui de găină, mâncăruri gătite, oameni certaţi cu apa… toate acestea într-un aer cald şi închis, deoarece maşina nu are aer condiţionat, decât o trapă obosită, care nici aia nu este deschisă uneori.

 

Musceleanul de pe bulevard

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!