14.1 C
Campulung Muscel
02/05/2024

Muzeul Municipal, implicat într-o expoziţie de amploare, la Castelul Bran

Luna iulie este dedicată Reginei Maria, aşa-zisă Regina Soldat. Muzeul Municipal din Câmpulung, în colaborare cu Asociaţia „România Culturală” şi compania de administrare a domeniului Bran, organizează în perioada 5-20 iulie o expoziţie temporară dedicată doamnei Primului Război Mondial, expoziţie ce se desfăşoară la primul etaj de la Castelul lui Dracula. 

Încă un eveniment de reuşită pentru promovarea culturii şi a tradiţiilor, la care ia parte şi Muzeul Municipal din Câmpulung. Ca un omagiu adus activităţii de caritate desfăşurată de Regina Maria în timpul Primului Război Mondial, Muzeul Municipal a răspuns iniţiativei istoricilor de la Castelul Bran, de a face o expoziţie temporară de fotografie şi obiecte tematice. 

Iniţiativa la colaborare a fost primită de la Castelul Bran, prin muzeograful Mihaela Cristea, care cunoştea patrimoniul bogat al Muzeului Municipal din Cetatea lui Negru Vodă. Reprezentanţii Muzeului Municipal participă la această expoziţie cu uniforme de epocă de infanterist, căpitan, infirmieră şi sublocotenent de cavalerie. Pe lângă aceste straie istorice, muscelenii au dus pentru expoziţie şi o parte din tehnica militară folosită de Armată în Primul Război Mondial. 

În deschiderea evenimentului, de la Câmpulung au fost prezenţi Costin Peligrad – muzeograful Mausoleului Eroilor de la Mateiaş şi Sanda Safta – şeful Secţiei de Etnografie a Muzeului Municipal. 

„Muzeul Municipal Câmpulung a fost onorat să participe la evenimentul organizat la Castelul Bran şi să colaboreze la realizarea acestei expoziţii cu specialişti pasionaţi de istoria Primului Război Mondial. Instituţia noastră, prin expoziţia „Regina Soldat”, îşi promovează patrimoniul muzeal, care va putea fi admirat de publicul vizitator al Castelului Bran, în luna iulie.”, ne-a declarat muzeograful Costin Peligrad. Tot la iniţierea evenimentului au fost prezenţi Bogdana Balmuş, director PR la Castelul Bran, Mihaela Cristea, muzeograf Castelul Bran, iar din partea Asociaţiei „România Culturală” a fost prezent istoricul Anca Beatrice Todireanu. Cei mai încântaţi s-au arătat membrii unui grup de elevi olimpici din toată ţara, veniţi într-o tabără la Moeciu. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!