19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Utilajele Primăriei nu pot intra pe drumurile comunale, din cauză că oamenii refuză să taie vegetaţia crescută în exces

Judecând după ordinea de zi, lejeră ca o briză de vară, cu un singur proiect de hotărâre pregătit de Executiv pentru şedinţa ordinară din 25 iunie 2018, aleşii locali de la Godeni n-au zăbovit prea mult timp la Primărie. Ion Pădureanu le-a supus atenţiei Planul de Analiză şi Acoperire a Riscurilor pe anul 2018, plan actualizat, în care Ion Aldea a propus să fie menţionat, la zone de risc pe căile de transport, şi Drumul Judeţean 732C, care străbate comuna. Dacă tot au bătut drumul la Primărie, consilierii au încins o discuţie pe teme de infrastructură rutieră şi de utilităţi, la „Diverse”, unde din nou drumurile au constituit subiectul nr.1 al dialogului dintre Executiv şi Legislativ. Cele mai multe dintre însărcinările trasate autorităţilor executive îl privesc pe viceprimarul Dorel Rumînescu, el fiind omul de teren al echipei de la conducerea Primăriei. Prin urmare, la câteva dintre cerinţele colegilor, a şi răspuns pe loc de ce nu poate interveni cu reparaţiile solicitate de aceştia. 

Şi reţeaua de iluminat este pusă în pericol de crengile care ating firele de curent 

Înainte de a relata despre temele mai vechi ori mai noi, adresate vicelui Rumînescu, colegii acestuia au remarcat că unele dintre sarcinile încredinţate la precedentele întruniri în forul legislativ au fost rezolvate. Aşa cum sunt drumurile Condicaru şi Cărpeniş, unde, potrivit consilierului Ion Tănase, „s-a făcut o treabă foarte bună cu buldoexcavatorul.” La fel pe drumul de la Puţul 4, a confirmat primarul Ion Pădureanu. „De asemenea, domnul inginer Popescu a făcut o treabă extraordinară pe drumul către Obşte.”, a mai susţinut Tănase şi în aceeaşi notă apreciativă s-a exprimat Bogdan Sandu, care a simţit nevoia să-i mulţumească viceprimarului pentru faptul că s-a ocupat de parcul de joacă pentru copii din satul Coteşti.   

Acum, despre sarcinile noi, avându-l destinatar tot pe secundul lui Pădureanu. Prima, de la consilierul Constantin Costea, care i-a atras atenţia lui Dorel Rumînescu în privinţa adâncirii şanţului, vizavi de Poliţie, întrucât nu are cădere. Iar Constantin Dorcioman a ridicat problema drumului de la Gosăveşti, unde, dacă nu se poate intra cu buldoexcavatorul, să fie dusă piatră cu tractorul. „Nu se poate intra din cauza vegetaţiei, nimeni nu vrea să taie vegetaţia.”, a susţinut vicele Rumînescu, moment în care s-au succedat luările de cuvânt pe subiectul bălăriilor crescute abundent, care blochează acţiunile Primăriei şi chiar funcţionarea reţelei de iluminat a comunei. „La Coteşti, în spatele proprietăţii doamnei Emilia State, este drumul de legătură pentru grădini, pe care au crescut nişte plante înalte, cu tulpina groasă, care trebuie tăiate, pentru că nu se mai poate circula pe drum.”, a reclamat Bogdan Sandu. L-a completat colegul Nelu Nicola, potrivit căruia „în curtea şcolii din satul Malu este un salcâm. Crengile ating firele de curent, producând scântei. Ar trebui tăiat acest salcâm.” La fel, pe strada Tuţuleşti sunt crengi care ating firele de curent, a informat Bogdan Pătru. Şi pe Costiş, a adăugat Ion Tănase. „Trebuie să-i anunţăm pe cei de la Electrica să oprească curentul.”, este de părere viceprimarul. Dar nu asta este soluţia, ci întreţinerea înălţimii arborilor în limite rezonabile. Ion Tănase s-a referit la vegetaţia de pe marginea drumului Olteanu, pentru care acesta i-a cerut viceprimarului să trimită adrese fiecărui cetăţean ca, în decurs de două săptămâni, să taie buruienile. O propunere din aceeaşi categorie priveşte suprafaţa din spatele Căminului Cultural de la Coteşti, unde se impune un cosit ca la carte. „Ar fi bine ca la toate căminele să se dea cu erbicid. Erbicid am eu şi pot să îl dau.”, s-a oferit consilierul Aldea. „Iar pe drumul judeţean, în curbă, la Godea şi la Toma Rădulescu, unde s-a rupt asfaltul când s-a lucrat la reţeaua de apă, trebuie încărcat cu pietriş şi poate asfaltăm. Nu este vorba decât despre 20-30 de metri.”, a continuat acesta.           

Drumuri stricate, şanţuri înfundate 

Acum, despre drumuri, unde au fost şi sunt probleme în continuare. Bunăoară, pe drumul Olteanu, pe care, după cum a remarcat consilierul Gheorghe Savu străbătându-l, s-au format nişte şanţuri mari pe mijlocul său. Poate se repară cu vola, trăgea nădejde acesta. Iar pe strada Cruciuliţă, s-a alăturat vorbitorilor pe acest subiect Nelu Nicola, apa a dus piatra la vale. „Când ajunge buldoexcavatorul în Malu, poate se nivelează drumul.”, a recomandat el Executivului. „La Cruciuliţă – a preluat subiectul de la colegul său Ion Aldea – este un tub, dar apa a erodat şi într-o parte, şi în cealaltă a tubului. Trebuie pus pietriş, dacă se întâmplă ceva, nu poate trece maşina de pompieri.”

Şi şanţurile reprezintă o eternă problemă, de aceea a fost înnoit apelul în Consiliu, ca angajaţii Primăriei să lipsească afişe în comună, prin care oamenii să fie avertizaţi să îşi cureţe rigolele din dreptul proprietăţii.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!