27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Continuă procesul bărbatului care a spintecat un câine cu sabia, la Dealul Sasului

În septembrie, anul trecut, a debutat procesul lui Florin Mihai Costache, fiul fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache, după ce tânărul a lovit cu o sabie doi câini de la o stână din Dealul Sasului. În acelaşi dosar mai este judecat pentru infracţiuni la alte legi speciale, rănirea sau schingiuirea animalelor (art. 25, alin. 1, lit. e, din Legea 205/2004, republicată) şi amicul său, Mircea Furtună. De partea cealaltă, părţi vătămate sunt Ionuţ Florescu, proprietarul animalelor, şi Fundaţia pentru Protecţia Animalelor „Vier Pfoten România”, prin Societatea de Avocaţi „Boerescu şi Ciocodeică”. Până în prezent, s-au derulat patru termene, unul în 2017 şi trei în 2018, următorul fiind marţi, 3 iulie. 

*Florin Mihai Costache vrea să demonstreze că el a fost cel agresat de câinele de la stână

La penultima înfăţişare, din 10 aprilie 2018, Florin Mihai Costache a cerut instanţei, prin intermediul avocatului, să ia în considerare certificatul medico-legal, care i-a fost eliberat pe 27 iulie 2015, în care sunt menţionate leziuni pe care acesta le-ar fi dobândit prin muşcături multiple ale unui câine, respectiv al acelui câine care a şi fost vătămat. Asta, ca să vină în sprijinul declaraţiilor date, prin care a susţinut că el a fost victima acelui câine pe care l-a lovit.

Pe 22 mai, Completul Penal a dispus emiterea a două adrese către Cabinetul de Medicină Legală Argeş – Serviciul de Medicină Legală Câmpulung şi către Spitalul Municipal Câmpulung, Secţia Boli Infecţioase, care să înainteze fişa de spitalizare nr. 113175/432, care a stat la baza eliberării Certificatului Medico-Legal nr. C/168, din data de 27 iulie 2015. 

Pe lângă certificatul medico – legal pe care îl are, cu ajutorul căruia vrea să dovedească că el a fost cel agresat de câine, Florin Mihai Costache i-a făcut plângere penală fostului viceprimar de la Dâmbovicioara, Ioan Florescu, acesta din urmă fiind tatăl proprietarului stânei, unde s-a petrecut nefericitul incident. Aşa după cum a relatat chiar fostul vice Ioan Florescu, „spintecătorul” de câini l-a reclamat că, înainte cu câteva zile să aibă loc întâmplarea, el a fost cel agresat de câinii de la stână, fiind muşcat în mai multe locuri. Plângerea lui Florin Mihai Costache a primit neînceperea urmăririi penale, motiv pentru care semnatarul a contestat-o în instanţă. A pierdut, însă, şi la Judecătoria Câmpulung, semn că încercarea lui de a contracara acuzaţiile penale, pentru care este judecat, nu s-au adeverit.

*A lovit cu sabia doi câini şi a tras două focuri în aer 

Totul a pornit în după-amiaza zilei de 25 iulie 2015, când, aşa cum au povestit martorii, Florin Mihai Costache s-a răzbunat pe doi câini dintr-o stână din Dealul Sasului. După ce a murit tatăl său, tânărul şi-a mutat domiciliul la casa de vacanţă moştenită în comuna Dâmbovicioara, zona Dealul Sasului. Înainte cu o săptămână de incident, s-a plimbat cu câinele de companie pe lângă stână, ce se afla la un kilometru de casa sa şi care aparţinea băiatului viceprimarului de atunci al Dâmbovicioarei, Ioan Florescu. Cum era normal, câinii au lătrat unii la alţii, lucru care l-a deranjat pe Costache. Din acest motiv, pe 25 iulie 2015, a venit la stână, însoţit de prietenul lui, Mircea Furtună, ca să se răzbune. El avea asupra lui o sabie şi un pistol, iar amicul, un topor. Cei doi au intrat în stână, iar Costache a lovit cu sabia o căţeluşă, iar apoi s-a dus direct către un alt câine legat cu un lanţ. Pe acesta l-a lovit de mai multe ori, tăindu-i o ureche şi sfârtecându-i spatele. Scena s-a petrecut sub ochii nurorii fostului viceprimar, care a ieşit din casă, alarmată de sunetele scoase de animalul atacat de Florin Mihai Costache, care, după ce a lovit cu sabia, a tras şi două focuri de armă în aer. Agresorul a plecat după ce femeia a ţipat la el. La faţa locului au sosit poliţiştii, care au întocmit un proces verbal de constatare, plus că au reţinut arma cu care s-au tras focurile în aer. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!