26.3 C
Campulung Muscel
07/09/2024

A început Bacalaureatul. Prima probă, cea la Limba şi Literatura Română, a fost uşoară pentru musceleni

 

Săptămână plină de emoţii pentru absolvenţii clasei a XII-a! Luni, 25 iunie, aceştia au susţinut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba la Limba şi Literatura Română. În judeţul Argeş au fost stabilite 16 centre de examen pentru sesiunea iunie-iulie, dintre care în Muscel sunt două. Pentru elevi, subiectele la Limba şi Literatura Română au fost foarte uşoare, mai ales pentru cei care chiar s-au pregătit. La profilul real, elevii au avut de comentat arta poetică în opera lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar la profilul uman au avut arta poetică a lui Ion Barbu sau Lucian Blaga. Uşor, faţă de alţi ani, dar pentru cei care chiar s-au pregătit şi nu au mers pe „ce-o da Domnul”.

La Câmpulung, la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” şi la Colegiul Tehnic, elevii musceleni susţin probele scrise ale Bacalaureatului. Prima probă, cea de Limba Română, a fost accesibilă pentru absolvenţii clasei a XII-a. La primul subiect, la real, s-a dat un paragraf la prima vedere din Anton Holban, urmat de cerinţe după text. La subiectul B, elevii au avut de redactat un text argumentativ pe subiectul: Dacă oamenii pot aprecia sau nu farmecul zonei în care trăiesc. Subiectul III a fost despre redactarea unui eseu în care să se prezinte particularităţi ale unui text poetic aparţinând lui Tudor Arghezi sau Mihai Eminescu, iar la profilul uman, particularităţi ale unui text poetic studiat aparţinând lui Ion Barbu sau Lucian Blaga. 

Elevii de la profilul pedagogic ne-au povestit că subiectele au fost uşoare pentru cât s-au pregătit, iar majoritatea au ales să comenteze pe marginea operei lui Ion Barbu. „A fost foarte uşor. Mi-a picat la subiectul III opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga, eu am ales Ion Barbu. Sper să iau o notă mare, iar pe mai departe îmi doresc să intru la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei.”, ne-a spus o absolventă de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, profilul pedagogic. 

La profilul real, elevii au considerat subiectele la Limba şi Literatura Română şi mai uşoare, asta deoarece următoarele probe, la Matematică şi Informatică, sunt cele care le pot da bătăi de cap. „Subiectul I a fost alcătuit dintr-un text la prima vedere, am avut întrebări din el, după care am avut de realizat un text argumentativ despre o opinie proprie pe o temă dată. La subiectul II am avut tot un text la prima vedere, unde am prezentat rolul notaţiilor autorului, iar la subiectul III, eu am scris despre o operă a lui Mihai Eminescu. Această primă probă a Bacalaureatului mi s-a părut destul de uşoară, mai ales pentru profilul meu. Pentru următoarele probe, nu am emoţii! Sunt destul de pregătit şi sper să iau la Matematică peste 9, iar la Informatică 10. La proba de astăzi sper să iau peste 9. Mai departe, voi merge la Universitatea de Matematică Informatică din Cluj Napoca.”, ne-a declarat Octavian Milea, elev la profilul real de la Colegiul Naţional  „Dinicu Golescu.

Pe 9 iulie vor fi afişate rezultatele

Dacă ieri s-a derulat prima probă scrisă, la Limba şi Literatura Română, astăzi, 26 iunie, este programată proba la Limba şi Literatura Maternă, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere – a profilului şi specializării se va desfăşura joi, 28 iunie. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12.00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (între orele 12.00 – 16.00). Între 5 şi 8 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!