26.3 C
Campulung Muscel
07/09/2024

Bazinul de apă din Capu Piscului intră în reparaţii. Ar cam fi cazul, la cât este de degradat  

 

Utilităţile comunei, drumuri, apă şi iluminat, au constituit principalul subiect al secţiunii „diverse” a Consiliului Local Godeni, la dezbaterile publice ale acestei primăveri. De fapt, aleşii au început să discute, la întrunirile ordinare ale Legislativului, despre aceste urgenţe ale localităţii încă din momentul aprobării bugetului local, fiind cam singura şansă, în lipsa alocărilor din alte surse, de a pune la punct câte ceva în domeniile enumerate. În mod firesc, fiecare membru al conducerii legislative a comunei susţine doleanţele satului pe care îl reprezintă. De pildă, în satul Capu Piscului, printre multele probleme de rezolvat, consilierul Laurenţiu Soare susţinea – redăm din procesul verbal al şedinţei de aprobare a bugetului local – că ar fi de dorit să se vadă o intenţie de realizare a unui proiect pentru această aşezare, bazinul de apă, de exemplu. Utilitatea cu pricina este într-o severă stare de degradare, din cauza vechimii şi a neîntreţinerii lui, nemaiputând fi amânată la nesfârşit investiţia de reabilitare. Conform afirmaţiilor primarului Ion Pădureanu de la acel moment – jumătatea lunii februarie -, lucrarea la bazinul de apă era programată să intre pe lista de reparaţii a acestui an. 

În ceea ce priveşte una dintre principalele lucrări aflate în derulare la Godeni, alimentarea cu apă, operaţiunile de introducere a conductei, sistate pe durata iernii prelungite până la sfârşitul lunii martie, erau programate să fie reluate după sărbătoarea Paştelui. Dacă, la Capu Piscului, problema este bazinul de apă, la Coteşti, consilierul Ion Livezeanu aştepta veşti, pentru a le transmite locuitorilor satului, despre pompa de apă, subiect peste care s-a aşternut tăcerea. De asemenea, îl interesa achiziţia unor hidranţi, despre care şeful Executivului l-a anunţat că a cumpărat patru bucăţi pentru Coteşti, pe care urma să-i monteze.                                  

La întrunirea aleşilor locali de la sfârşitul lunii mai, consilierul Bogdan Pătru a avut o intervenţie în plen în sprijinul consătenilor pentru care se realizează investiţia de alimentare cu apă. „Vizavi de racordarea la reţea a cetăţenilor care nu au beneficiat până acum de apă, propun să se facă racordarea la reţeaua veche, până se va da drumul la cea nouă.”, spunea acesta. N-a fost singura luare de cuvânt la întrunirea din mai având ca obiect posibilitatea de aprovizionare a locuitorilor Godeniului cu apă, mai cu seamă în zonele în care reţeaua este încă aşteptată. Ion Aldea a cerut autorităţilor executive să realizeze un gard la puţurile din satul Malu, pentru că cel din lemn este rupt. Cheltuiala n-ar fi un capăt de ţară, fiind suficiente, în opinia consilierului Aldea, cinci-şase plase din sârmă. În plus, hidrantul din satul Malu este astupat. Nu este astupat, l-a contrazis viceprimarul Dorel Rumînescu, doar că mai este nevoie de montarea unui hidrant. Ion Tănase a încercat să scoată de la Executiv răspunsul la o nedumerire colectivă: „Când încep lucrările la alimentarea cu apă? Singura stradă care nu este racordată la apă este Valea Sucetului.” O solicitare de racordare la reţea i-a fost transmisă primarului în plen de către Laurenţiu Soare, care a vorbit în numele familiei Şerban, care locuieşte pe drumul spre izlazul Bahna. C.V. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!