27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Consiliul Local predă Piaţa Centrală Companiei Naţionale de Investiţii

Datorită sărbătoriţilor zilei de miercuri, 30 mai 2018, viceprimarul Mărgărin Blidaru, care îşi aniversa ziua de naştere, şi colegul secretar Nicolae Ghinea, în cinstea pensionării căruia Primăria dădea un pahar de şampanie, A.G.A. la Pieţe SRL s-a ţinut înaintea şedinţei de Consiliu, nu după, cum era obiceiul. Şi aşa, după dezbaterea lungă de trei ore, cine mai avea chef de Vlădescu?! Şampania şi pişcotul „dislocate” din protocolul Primăriei erau binevenite după sporovăiala pe tema taxelor şi impozitelor, în cinstea creşterii lor toastând directoresele de la Economic. Cum mise-en-place-ul fusese asigurat din vreme, corpul funcţionăresc s-a tot preumblat, pe durata şedinţei, pe lângă masa cu gustări, fiind zărit, printre uşa întredeschisă, cum a „furat” startul înfulecării pişcotului, în timp ce puterea servea cotul opoziţiei vârât sub coaste, pe subiectul dureros pentru populaţie: dări mai mari de la anul. Staţi aşa, că n-a fost votat gunoiul! Doar 10% cerut de Edilul ca fond de dezvoltare! În timp ce invitaţii lui Ghinea şi Blidaru petreceau, copiii de la „Stars of Song” erau întâmpinaţi în faţa Primăriei de puţinii consilieri cu bun simţ, care au lăsat ciugulitul în favoarea rolului de gazde. Cam aşa au arătat începutul şi sfârşitul dezbaterii Consiliului Local de la finele lui mai, care a avut de toate: udătură, îmbucătură şi lătrătură. 

Mutarea întrunirii Adunării Generale a Acţionarilor la Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL înaintea dezbaterii lunare a aleşilor a rezolvat una dintre chestiunile ordinii de zi de la A.G.A.: votul acordat şi în Consiliul Local pentru predarea Pieţei Centrale către Compania Naţională de Investiţii. Mai exact, predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin C.N.I., a terenului situat în strada Piaţa Jurământului nr.1, în suprafaţă de 2.870 metri pătraţi, din totalul de 9.406 de metri pătraţi, înscrişi în cartea funciară, liber de orice sarcini. Transferul pe bază de protocol a terenului aflat în proprietatea municipiului se face în scopul realizării de către instituţia ministerului a investiţiei „Construirea halei Pieţei Centrale în municipiul Câmpulung”. Altfel spus, Consiliul Local pune la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii terenul Pieţei Centrale, care va fi refăcută în totalitate. 

Municipalitatea se obligă să asigure cheltuielile pentru racordurile la utilităţi: energie electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat. Alte angajamente asumate de autorităţi prin hotărârea adoptată săptămâna trecută: să asigure, în condiţiile legii, suprafeţele de teren necesare pentru depozitarea şi organizarea şantierului, iar, după predarea amplasamentului şi a obiectivului realizat, să-i menţină destinaţia şi să-l întreţină pe o perioadă de minimum 15 ani. „Nu reiau discuţia din A.G.A. – a fost intervenţia lui Lucian Ionescu la şedinţa publică, pentru a-l linişti pe primar că nu dezvăluie ce s-a discutat la A.G.A. cu uşile închise -, dar vreau să fac o propunere: să încercăm să o predăm pe un termen limitat, doi-trei ani, să nu păţim situaţia de la „Tudor Muşatescu”, pe care am dat-o Ministerului Culturii şi n-o mai luăm înapoi.” „La încheierea contractului vom preciza un termen. Eu susţin să fie doi ani.”, a glumit Liviu Ţâroiu, cu gândul la 2020, când are nevoie de panglici de tăiat. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!