Până în prezent, cinci localităţi din Muscel au cumpărat, prin intermediul site-ului de licitaţii publice, servicii de formare şi specializare profesională a personalului angajat. Şi cum majoritatea sunt organizate în staţiunile turistice, instituţiile publice plătesc, pe lângă valoarea cursului propriu-zis, şi pe cea a cazării şi mesei. Un articol din legea ce reglementează Statutul Funcţionarului Public prevede că instituţiile sunt obligate să îi trimită, periodic, pe funcţionarii publici la astfel de cursuri. Dar pe lângă cursuri, administraţiile locale achiziţionează servicii de cazare şi masă şi pentru altfel de activităţi, cum ar fi cantonamente pentru echipele de fotbal sau cu prilejul diverselor întâlniri.
Primăria Municipiului Câmpulung a cumpărat servicii de formare profesională, adică un curs SEAP / SICAP, care s-a derulat pe 11 mai, la Piteşti, la Consiliul Judeţean Argeş. Firma care a „vândut” serviciul a fost Media Diplomatic Invest SRL, din Ilfov, iar la cursul de la Piteşti au fost cinci funcţionari din Primăria Câmpulung. Toată cheltuiala s-a ridicat la 2.100 de lei, fără TVA. Harrison Consulting & Management SRL, din Bucureşti, va furniza servicii de cazare în staţiunea Eforie Nord, la un curs pentru Registrul Agricol şi Cadastru, care se va ţine între 8 şi 15 iulie, la Hotel Vera, unui angajat al Primăriei Lereşti. Serviciile de cazare cumpărate s-au ridicat la 2.743 lei, fără TVA. Pe lângă cazare, cursul, oferit de aceeaşi societate, a costat încă 900 lei, fără TVA. În total, activitatea de pregătire valorează 4.335 lei.
Primarii de la Cetăţeni, Claudius Ciobanu, şi Boteni, Vasile Leau (care este şi prim-vicepreşedinte al ACoR Argeş), vor fi prezenţi la sesiunea extraordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România. Întâlnirea este programată pe durata a şase zile, din 22 iulie până în 27 iulie, la Hotel 2D, de 3 stele, din staţiunea Neptun. Pentru această ocazie, Primăriile localităţilor Cetăţeni şi Boteni au scos din buget câte 2.460 de lei, pentru cele cinci nopţi de cazare. Întâlnirea edililor implică şi o taxă de participare de 830 de lei, întregul pachet ajungând la 3.290 de lei, pentru fiecare ales local.
După zicala: „Cine poate, oase roade”, primarul de la Valea Mare Pravăţ, Ion Boncoi, a trimis membrii echipei de fotbal a comunei în cantonament, în Bulgaria. Pentru cele trei zile, între 18 şi 20 mai, administraţia a achitat 9.061 lei, fără TVA, pentru cazare şi servicii all inclusive de masă a celor 26 de jucători, care au stat în 13 camere duble, la Hotel Ralitsa Aqua Club, de 4 stele, în Albena. Echipa patronată de Primăria Valea Mare Pravăţ este pe locul 5, cu 37 de puncte, după etapa a XXIII-a a Ligii a V-a Nord.