În perioada 3 – 10 mai, Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” organizează, sub egida Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Judeţean Argeş, cea de-a doua tabără de pregătire a lotului naţional de Informatică. La tabăra de pregătire participă membrii lotului naţional restrâns de seniori, format din 16 elevi, primii clasaţi la primele trei probe de baraj pentru selecţia lotului de seniori, şi membrii lotului restrâns de juniori, format din opt elevi, iar cei clasaţi după primele două probe de elevi vor fi pentru selecţia lotului de juniori.
Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc, vineri, 4 mai 2018, în amfiteatrul colegiului, alături de elevii participanţi, reprezentanţi ai administraţiei locale, CJ Argeş, ISJ Argeş, Prefecturii şi ai Ministerului. În deschiderea evenimentului, invitaţii au vizionat un material cu prezentarea şcolii gazdă şi cu câteva urări din partea elevului Costin Oncescu, cel care face parte din lotul de seniori al taberei de pregătire. Petre Parghel, directorul instituţiei de învăţământ, a deschis seria discursurilor ce s-au ţinut înainte de începerea activităţilor specifice pregătirii la tabără. „Este o onoare deosebită să fim parteneri în organizarea şi desfăşurarea taberei lotului naţional de Informatică, să primim în colegiul nostru pe cei mai buni dintre cei buni în acest domeniu. Partenerii şi sponsorii au contribuit la realizarea unui laborator de Informatică superdotat, 30 de calculatoare de ultimă generaţie, plus mobilierul, şi asta ne-a ajutat enorm. Aici, pe metrul pătrat, se află atâta materie cenuşie, cei mai inteligenţi elevi ai noştri, cărora le urăm succes!”, a transmis profesorul doctor Petre Parghel, directorul C.N.D.G.
Alături de invitaţi s-au aflat şi reprezentanţii administraţiei locale, primarul Ţâroiu şi vicele Blidaru. „Este o bucurie şi o mândrie pentru noi, câmpulungenii, şi pentru noi, ca municipiu, să vă avem, ca gazde, în această tabără de pregătire de Informatică. Este o mândrie, pentru că înseamnă o recunoştinţă clară a valorii învăţământului muscelean şi a Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. Ştim că avem foarte mulţi elevi bine pregătiţi aici. Eu sper că veţi avea o săptămână de pregătire bună la Câmpulung Muscel. Să vă aduceţi aminte cu bucurie de municipiul nostru!”, a spus primarul Liviu Ţâroiu.
Cele două loturi de elevi, cel de seniori şi cel de juniori, reprezintă un model pentru cei din urmă şi pentru colegi, asta prin prisma rezultatelor şi a faptului că vor duce, totuşi, mai departe numele şcolilor în care au învăţat şi cine i-a pregătit. Mai pe înţeles, a reuşit să prezinte semnificaţia evenimentului inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu.
„Am crezut întotdeauna în modele. Cred că şi voi, dragi elevi, aţi regăsit cândva în profesorii voştri, în antrenorii voştri modele. De ce spun despre modele? Pentru că, din păcate, din cei 27 de ani de după revoluţie, de democraţie, noi toţi am „reuşit” să creăm nişte false modele în societatea românească. Am „reuşit” să promovăm non-valori în mass media, să ne ghidăm după false modele în societate, lucru care va cântări mult în educaţia poporului nostru. Astăzi, la Câmpulung, mă simt emoţionat, pentru că avem cei mai buni copii din România la disciplina Informatică, cei care ne vor reprezenta peste hotare. Eu cred că ei sunt adevăratele modele şi cred că sala aceasta este prea mică! Trebuia să luăm întreg lotul de Informatică şi să-i ducem prin tot judeţul şi să spunem tuturor: da, se poate!”, le-a transmis celor prezenţi profesorul Dumitru Tudosoiu, inspector şcolar general.
În încheierea evenimentului a cântat corul şcolii, urmat de Ştefan Badea, aşa cum îi spun profesorii, „elevul cu vocea de aur”. După spectacolul de final, membrii lotului s-au deplasat în sălile destinate lor, pentru testarea configuraţiilor şi continuarea programului ales de către organizatori.
Luni, a avut loc festivitatea de închidere la lotul de juniori, iar miercuri se va ţine cea la seniori, urmând ca membrii loturilor naţionale selectate să reprezinte România la competiţiile internaţionale aprobate de Calendarul Olimpiadelor şi la concursurile şcolare internaţionale ale Ministerului Educaţiei. Aici reamintim Olimpiada Internaţională de Informatică, Olimpiada de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală, Olimpiada Balcanică de Informatică, Olimpiada pentru Juniori, Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, din Rusia.