Sărbătorile vin pentru musceleni, în general, cu petreceri, grătare la iarbă verde şi plimbări. Doar că, în ultima perioadă, au existat şi câteva persoane care au ţinut să îşi prezinte pe Facebook un alt tip de activitate. În cimitirul de pe Variantă, aşa cum se ştie, au sfârâit grătarele de Paşte şi în prima duminică după această sărbătoare, numită şi Duminica Tomei, atunci când oamenii cred că, prin ofrande oferite, sufletele morţilor vor fi eliberate de o parte din păcatele grele şi vor putea umbla în locurile în care doresc. Doar că, la cavourile ţigăneşti, ursarii au încins grătarele şi au petrecut pe muzică de lăutari, totul, într-o altă manieră faţă de ceilalţi musceleni. O altă apariţie năucitoare pe reţelele de socializare a fost cu câteva live-uri făcute şi în prima zi din mai, unde aceştia se prezentau în curţi, lângă palate cu sălcii pletoase lângă, sub care se aflau mese pe categorii: masa bătrânilor şi masa tinerilor. Ca la nunţi, au fost mesele pline de şampanie, bere specială, vin, apă minerală la sticlă de restaurant, fructe exotice şi mâncăruri alese. Bineînţeles că aceştia au avut şi un „cameraman” special pentru a mediatiza activitatea. La un moment dat, cameramanul epuizat şi-a pus aparatul pe masă şi a început să facă mici gesturi de „relaxare”. O altă petrecere a fost mediatizată într-o zonă în care puţin a contat că treceau maşini şi alţi oameni. În mijlocul trotuarului, au făcut un live de tipul „Chefi la cuţite”, în care au prezentat demonstraţii de pregătire a unui porc la proţap, au făcut un foc mare şi au preparat animalul chiar acolo. Nu au lipsit nici boxele imense ca la nunţi, unde s-a pus muzică lăutărească şi s-au ciocnit pahare cu şampanie numai bună, scoasă din frapiere aurite, aflate pe mesele petrecăreţilor. Aşa se petrece în stil mare, la musceleni.
Musceleanul de pe bulevard