În ultimele articole v-am prezentat situaţia legată de Poliţia Locală. Faptul că se prăpădesc peste 24 de miliarde de lei vechi anual pe acest serviciu, în ţară se cere desfiinţarea lor şi, la ora actuală, mai multe oraşe funcţionează destul de bine fără Poliţie Locală, nu este o părere strict din mediul jurnaliştilor, ci din gura câmpulungenilor. La fiecare scandal, la fiecare bloc, în fiecare parc şi oriunde toţi spun: „De ce nu e un poliţist local aici să verifice, dacă era, nu se întâmpla!”. Aşa cum fac şi cei de la Rutieră, sunt în stradă să prevină posibile probleme. Oamenii îşi fac meseria şi nu iau nici pe departe salariul şefului Poliţiei Locale, Dragoş Nicolae, de peste 9.000 de lei cu normă de hrană cu tot. Se pare că aceste păreri despre Poliţia Locală sunt şi în mediul online. Astăzi vă prezentăm un singur exemplu. După care vor mai urma.
În episodul cu tractoristul de la ADP care dirija circulaţia pe o stradă importantă a municipiului Câmpulung, multe persoane şi-au spus părerile pro şi contra. Dovadă că nu 3-4 persoane au ceva cu acest serviciu plătit clar din banii publici.
Pe Facebook, la link-ul postat de către un angajat al redacţiei, fără a mai menţiona că filmarea este realizată de către o persoană total nevinovată sau fără vreo intenţie, câteva persoane au adăugat comentarii care i-au pus pe mulţi pe gânduri şi i-au făcut să distribuie pentru a arăta în ce oraş trăim doar din acest punct de vedere, pe lângă altele.
*Răzvan Ionaşcu: „Gardienii publici…tăietori de frunze la câini… şi-au vândut vaca sau porcul din curte să dea şpagă pentru a deveni gardian public… nu au nici un fel de pregătire, nu ştiu să scrie, vai mama lor… nişte bani aruncaţi pe Râul Târgului de Primărie… (…)”.
*Ciocan Ciprian: „Alo, păi miliţienii locali ştiu semnele de circulaţie? Ăştia sunt foştii gardieni publici, adunătură îmbrăcată în haine inscripţionate”.
*Ionela Corina: „Nu e doar Poliţie Locală în oraş, e şi Poliţie Naţională. Şi nu sunt 37 cu drept de stat în stradă. Şi nu era aşa important să dirijeze pentru un tractor”. Doar că, vedeţi dumneavoastră, aţi comentat acolo ca să primiţi şi un răspuns, nu? Din contră. Dacă nu toţi au drept de ieşit în stradă, mai rău. Stau în birou, pe zeci de milioane salariu, şi în oraş tot ce ţine strict de activitatea acestora este dezastru? Vreţi să vină de la Biroul de Criminalistică sau de la Rutieră, să lase situaţiile grave, ca să păzească localii?
*Comentariul Ionelei Corina a beneficiat de replica lui Adrian Popa, care a înţeles că ea comentează cu un interes: „Hai pe bune… lasă subiectivismul…” şi Bodo Constantin, bine informat: „Nu cumva soţul lucrează în Poliţia Locală?”.
La aceste comentarii a răspuns din nou şi Ionela Corina: „Bodo Constantin, nu contează, important e modul de abordare al situaţiei”.
*Bodo Constantin a răspuns: „Ba contează. Că toţi stau degeaba pe banii noştri. Şi în locul vostru aş sta liniştit, nu aş mai face comentarii”, iar ea i-a spus: „Vai ce bani mulţi ai tu, comentez cât vreau, nu te mai băga”!
*Lavinia Georgescu Viscotchi: „Asta care a scris articolul cred că dirija circulaţia în timpul şcolii, în timp ce alţii învăţau”, spune aceasta, fără să gândească că orice jurnalist din Câmpulung şi nu numai tocmai că a fost la şcoală, ca să ajungă cu meseria asta. Plus că filmarea este făcută de oamenii oraşului, nu de jurnalişti. Motiv pentru care să se înţeleagă că nu mass media este de vină pentru eşecul Poliţiei Locale.
*Şi ca să vă prezentăm doamnele distinse ale societăţii, educate şi cu un vocabular decent şi demn de o femeie trecută prin şcoală. La un comentariu adăugat de Ionuţ Tudoroiu în care spune: „Dar pe Firezu nu îl mai vedeţi când stă cu organu’ pe afară şi mai face şi circulaţie”, revine Ionela Corina în discuţie şi spune „le place organu’ ”. Distinsă doamnă, educaţia este scumpă? La banii primiţi de la poliţistul local pentru care v-aţi pretat la comentarii ruşinoase într-un mediu online şi vi le-aţi asumat publicându-le, nu vă permiteţi şi o lecţie de bune maniere?
Acesta este doar un episod mic din mediul online, acolo unde oamenii chiar îşi arată nemulţumirile faţă de Poliţia Locală. Bineînţeles că vom reveni, până în ziua când se va înţelege, totuşi, că nu mass-media din Câmpulung sau alte zone are ceva cu acest serviciu, ci oamenii care plătesc din salarii minime pe economie de 10-15 milioane lei vechi, ca să ia ei 80-90 de milioane, degeaba.