11.3 C
Campulung Muscel
19/09/2024

Pe tronsonul cuprins între „Dan Barbilian” şi intersecţia spre „Carol I”, puţine coşuri de gunoi

Decizia Primăriei de a trimite ADP la cumpărături de mobilier stradal a fost speculată de opozanţii lui Liviu Ţâroiu, în timpul cărora Grădina Publică şi Parcul „Kretzulescu” s-au dotat cu bănci de 2.500 de lei bucata. Primarul PSD le-a găsit la jumătate din preţul cheltuit de administraţia PNL, ai cărei reprezentanţi rămaşi în Consiliul Local susţin că se vindeau pe piaţă la jumătate din jumătatea achiziţionată prin SEAP. Realizaţi şi singuri proporţiile prăpădului comis din banul public la Primăria Câmpulung, indiferent de cine a fost condusă, dacă s-a putut plăti pe o amărâtă de bancă de patru ori sau de două ori mai mult decât valoarea ei reală.

Pachetul de dotări apărute pe două tronsoane de străzi centrale, Negru Vodă, pe partea stângă, cum urci spre Schei, şi I.C. Brătianu, pe dreapta, spre Turn, a conţinut şi coşuri de gunoi, de care, într-adevăr, era mare nevoie. Şi este în continuare, şi de coşuri, şi de bănci, pe care cetăţenii au început să le folosească. Şi nu numai în staţia de autobuz de la Turn, care, când s-a ameliorat vremea, adică n-a mai fost acoperită de apă, chiciură ori zăpadă, s-a dovedit utilă navetiştilor. 

Bineînţeles că oponenţii primarului Ţâroiu au interpretat hotărârea acestuia de a planta băncile în zone în care nu-şi aveau rostul drept o „invitaţie” de anchilozare a populaţiei după modelul Câmpulungului ologit sever, de nu reuşeşte să prindă din urmă dezvoltaţii judeţului. Dincolo de nuanţele politice imprimate achiziţiilor întreprinse de autorităţile locale, atât băncile, cât şi coşurile, scumpe, dacă municipiul sughite la ieftin, sunt necesare. O recunosc şi contestatarii actualei puteri, care critică echipa Ţâroiu – Blidaru pentru lipsa de inspiraţie de a amenaja astfel de popasuri tocmai pe accesul cel mai anevoios către un cartier câmpulungean. Urcările spre Grui, în pantă, nu beneficiază de bănci şi coşuri, deşi, potrivit zicerilor viceprimarului Mărgărin Blidaru, la sfârşitul anului trecut, mai avea destule în stoc. Dacă a cumpărat de 150.000 de lei, asta însemnând 60 de bănci şi 100 de coşuri de gunoi! 

Până să fie împrospătată logistica în staţiile de maxi-taxi, lipsite de locuri de aşteptare din cauza vandalilor urbani, care distrug tot ce le miroase a nou, o bancă a ajuns în interiorul pavilionului central al Spitalului TBC, în antreul care serveşte ca sală de aşteptare. Pe stânga a fost pusă bancă nouă, din lotul cumpărat toamna trecută, însă pe dreapta a rămas o vechitură, fiind încă solidă.       

„Suntem foarte bucuroşi că a împânzit oraşul cu bănci. Sunt foarte bune. Din păcate, au uitat singura zonă în care era cu adevărat nevoie. Cel mai mult, oamenii au nevoie de bănci când urcă şi coboară din Grui. Pe niciuna dintre urcările din Grui nu este pusă vreo bancă.”, a fost dojana liderului liberal Bogdan David, înainte de instalarea primăverii calendaristice. Probabil că, în perioada pregătirilor pentru Sărbătorile Pascale, când inclusiv colegii de partid ai primarului aşteaptă ceva mai multe acţiune ca de obicei, în centru şi cartiere – de preferat, cu implicarea cetăţenilor -, vom asista la instalarea pe domeniului public a restului de mobilier aflat în rezervele ADP-ului. 

Până să se strice vremea, s-a produs o tentativă de a face utilă marfa procurată pe bani grei şi depozitată în curtea Şantierului. Bunăoară, un coş de gunoi dintre cele noi a apărut în staţia de taximetre de la Turn, în speranţa că nu se vor mai înghesui paharele de cafea sub gardul viu din tuia. Din păcate, după cum ne-au reclamat cetăţenii, nu beneficiază de astfel de recipiente un tronson important de stradă, intens circulat, în special, de liceenii care învaţă la Liceul „Dan Barbilian”. Cât ţine trotuarul, pornind de la intersecţia spre Colegiul Pedagogic „Carol I” şi până la celălalt liceu, sunt prea puţine coşuri de gunoi – câteva relicve din plastic şi un singur coş nou în staţia de autobuz dinspre „Carol I” – , carenţă care trebuie remediată. Aşijderea pe poduri, care au beneficiat de recipiente din plastic, însă, judecând după calitatea pietonilor care traversează pasarela de la Autogară, Liviu Ţâroiu ar face bine să cumpere unele metalice, ca să nu poată fi zburate cu şutul de primitivii cu gânduri de distrugere. 

 

celor care vor să facă mişcare. La ora actuală, sălile de sport sunt la mâna directorilor, dar ele sunt ale municipiului Câmpulung. E clar că trebuie să le punem la dispoziţia câmpulungenilor. Am avut o discuţie şi despre un proiect mai vechi al nostru, ca în Vişoi, lângă Şcoala 7, să se facă o sală de sport. Avem promisiunea că s-a luat în calcul şi că se va face un studiu. Acea sală este cu o adresabilitate foarte mare, ştim bine că Vişoiul este cel mai mare cartier al Câmpulungului.”, a conchis Ionel State.                

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!