8.1 C
Campulung Muscel
19/04/2024

Două avocate… la judecata primăverii

În holul complexului comercial Big&Small a avut loc un vernisaj de pictură ce a aparţinut artistelor plastice Livia Oprescu şi Ana Maria Mihalcea. „La judecata primăverii”, căci aşa s-a numit vernisajul, au fost prezenţi oameni de cultură, prieteni şi rude ale celor care au expus. 

„Autoarele care expun vin din domeniul juridic. Sunt oameni echilibraţi, care au avut şi au o muncă extrem de serioasă. Iată că nu doar în domeniul juridic au excelat, ci şi în cel plastic, având la bază mai mult decât cunoştinţele şi elementele necesare pentru o lucrare de pictură.”, a spus Liviu Cioacă, directorul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”.

Livia Oprescu face parte din Cenaclul de Arte plastice „I.D. Negulici” din Câmpulung, iar Ana Maria Mihalcea a expus prin intermediul şcolii de pictură din cadrul cenaclului. „Ne bucurăm că ne sunteţi alături ca să vă puteţi da cu părerea în legătură cu munca noastră. Este expoziţia Anei. Ea este nouă, este intrată acum în cenaclu şi doreşte să se exprime.”, a spus Livia Oprescu.

Avocata Ana Maria Mihalcea a vorbit cu multă emoţie despre importanţa acestei expoziţii şi despre lucrările sale. „Am foarte multă natură statică în lucrările mele. Acum am început să fac şi flori. Sper ca în viitor să realizez şi portrete.”, a spus Ana Maria Mihalcea.

Şi cei prezenţi au ţinut să analizeze compoziţia şi calitatea lucrărilor expuse, ca la fiecare expoziţie, asta cu scop informativ şi motivaţional. „Este un început promiţător. V-am văzut lucrările şi daţi semne de evoluţie. Cenaclul se împrospătează aşa.”, le-a spus autoarelor preşedintele cenaclului, Nelu Constantin.

Şi vicepreşedintele cenaclului, Gheorghe Paulian, a analizat lucrările şi a dorit să spună câteva cuvinte. „În evoluţia picturii, este de toată isprava ca să te afli în acest cenaclu. Aţi ieşit în spaţiul public cu lucrări deosebite, la judecata primăverii, şi v-aţi condamnat pe viaţă la o celebritate.”, a spus Paulian.

Şi pictura mai trebuie să fie scoasă în evidenţă din când în când la Câmpulung, asta pentru că Cetatea lui Negru Vodă este un oraş cu un caracter istoric şi cultural destul de mare.  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!