19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Musceleni pedepsiţi că au condus băuţi sau fără permis

În ultimele două luni, şase musceleni au fost pedepsiţi de instanţă după ce au fost prinşi de poliţişti conducând sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără a deţine permis de conducere. Majoritatea şi-au recunoscut vina, încheind cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung acorduri.

Pe 20 februarie 2018, a fost dată sentinţa în cazul lui Cristian Constantin Andrei. Bărbatul a fost depistat de oamenii legii conducând autovehiculul chiar dacă era sub influenţa băuturilor alcoolice. După ce instanţa de la Câmpulung a fost de acord cu recunoaşterea vinovăţiei, parafată printr-un acord încheiat cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, tânărul a fost condamnat la opt luni de închisoare. Aplicarea pedepsei a fost amânată pe un termen de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. Pe durata termenului de supraveghere, bărbatul trebuie să se conformeze mai multor dispoziţii: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Inculpatului i-a fost atrasă atenţia că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, i se revocă amânarea şi se dispune aplicarea şi executarea pedepsei, acelaşi lucru urmând să i se întâmple şi dacă săvârşeşte o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen. În contul lui Cristian Constantin Andrei au fost puse şi cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 400 de lei.

Cu opt luni de închisoare s-a ales şi Ferdinand Mihai, după ce a fost judecat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Sentinţa a fost pronunţată pe 6 martie 2018, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei pe un termen de doi ani. Ca şi precedentul, Ferdinand Mihai trebuie să respecte aceleaşi măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În plus, bărbatul a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Lereşti. Conform Codului de Procedură Penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 500 de lei, vor fi suportate de cel condamnat.

Pe 7 martie, instanţa Judecătoriei Câmpulung s-a pronunţat în trei dosare, cu inculpaţi judecaţi pentru infracţiuni la regimul rutier. Doi au primit amenzi penale, iar al treilea, închisoare. Marian Cristinel Grancea a ajuns în faţa judecătorului după ce s-a înţeles cu Parchetul, recunoscându-şi faptele. A fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendarea executării pe un termen de doi ani, fiind acuzat că a condus fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe durata termenului de încercare, Marian Cristinel Grancea trebuie mai multe măsuri, dar şi să execute 60 de zile lucrătoare, muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Aninoasa. Prin sentinţă, inculpatul a fost obligat la plata sumei de 430 de lei, contravaloarea cheltuielilor judiciare către stat.

Al condamnat al zilei de 7 martie a fost Irinel Codruţ Bloj, al cărui acord de recunoaştere a vinei, că a şofat băut, a fost admis de instanţă, primind pedeapsă 150 de zile amendă, a câte 20 de lei pe zi. În total, bărbatul trebuie să cotizeze statului suma de 3.000 de lei, plus 530 de lei, contravaloarea cheltuielilor judiciare prilejuite cu cercetarea sa.

Dosarului lui Vasile Gabriel Vasilescu a fost pe lista de şedinţe a Judecătoriei Câmpulung pe 7 martie. Tânărul a fost depistat băut la volan, motiv pentru care dosarul de cercetare penală deschis pe numele său a ajuns în instanţă, care l-a condamnat la 4.500 de lei, amendă penală, corespunzătoare a 150 de zile a câte 30 de lei pe zi.

Un alt bărbat care a încheiat cu Parchetul Câmpulung un acord de recunoaştere a vinovăţiei a fost Pavel Claudiu Ţuţaru. Bărbatul a fost cercetat penal după ce a fost prins în trafic conducând băut. Pentru această infracţiune a fost pedepsit cu 135 de zile amendă, a câte 15 lei fiecare, urmând ca Pavel Claudiu Ţuţaru să achite 2.025 de lei, sumă căreia i se va aduna şi cheltuiala judiciară avansată de stat, în sumă de 300 de lei.

Toate pedepsele pronunţate de Judecătoria Câmpulung nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu apel în primele 10 zile de la comunicarea minutei. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!