11.3 C
Campulung Muscel
19/09/2024

Veşti proaste şi pentru Muscel de la ministrul de Finanţe. În 2018, primarii nu „pupă” niciun leu prin PNDL 2

Tipic pentru PSD care face paradă cu penalii, de la vlădică la opincă posesoare de verdict de condamnare penală, menţinerea fostului primar de la Cetăţeni într-o funcţie de conducere, a doua în ierarhia Filialei Argeş a Asociaţiei Comunelor din România, şi, mai mult decât atât, erijarea în purtător de cuvânt al primarilor musceleni i-au făcut pe liberalii câmpulungeni să „explodeze” la întâlnirea cu jurnaliştii, de la sfârşitul săptămânii. Cazul „Cetăţeni”, ce-i drept, rămâne o rană deschisă pentru PNL, care, de doi ani, câţi se fac în iunie, de la alegerile locale, nu reuşeşte să-şi pună omul în funcţia de viceprimar. Mihai Ciurezu se luptă în instanţă să intre în drepturile de secund al primarului liberal Claudius Ciobanu, funcţie pe care a râvnit-o şi PSD, pentru candidatul său, Mugurel Minciună. Şofer şi consilier al primarului Liviu Ţâroiu, se pare că acesta nu mai este din cale-afară de entuziast să devină vice în comuna natală, întrucât câştigă incomparabil mai bine la Câmpulung, de când cu delirul salarial din municipiu. Dar, gândindu-ne că 2020 bate la uşă, alte şanse are Mugurel Minciună la şefia localităţii, candidând, de data aceasta, din postura de viceprimar. Asta dacă nu cumva PSD merge în alegeri cu fostul primar, Ioan Toader, a cărui condamnare într-un caz penal cu fonduri europene nu i-a impus o restricţie de drepturi decât pentru doi ani, care i se ridică în 2018. Prezenţa acestuia la Bucureşti, la recenta Adunare a Asociaţiei Comunelor din România, şi, mai ales, postura de sfătuitor al foştilor săi omologi în privinţa schimbărilor legislative care se pregătesc l-au determinat pe coordonatorul organizaţiilor PNL din Muscel să-i aloce un fragment virulent al discursului său. 

„Să nu uite că este condamnat penal, nu este nici primar şi nici n-a făcut nimic în comuna lui”   

„Un domn fost primar este în continuare preşedintele (n.r. executiv, preşedintele general fiind primarul de la Albota, Ion Dumitru) Asociaţiei Comunelor din România. Nu înţeleg şi e ilogic ca un fost primar să fie preşedintele ACoR şi să-şi mai dea şi cu părerea despre cum ar trebui să facem. La această întâlnire au participat şi primarii noştri şi altfel s-a pus problema acolo, nu cum a prezentat-o dumnealui. Eu înţeleg că trebuie să ia apărarea partidului din care a făcut parte, dar să nu uite că este condamnat penal, nu este nici primar şi nici n-a făcut nimic în comuna lui. Este vorba despre domnul Toader, de la Cetăţeni, care a avut două investiţii în 26 de ani. A fost primar din 1990, până în 2016, când n-a mai putut să candideze din cauza unei condamnări penale pentru o faptă făcută cu bună ştiinţă. O nouă reţea de apă, în cazul căreia, după toate studiile tehnice făcute după perioada dumnealui, s-a demonstrat că nici apa nu este potabilă, nici reţeaua nu este în parametri tehnici, în care ar trebui să funcţioneze, subdimensionată şi nici măcar la adâncimea care trebuie. Singura lui realizare este, probabil, noua Primărie de la Cetăţeni, care, la câţi angajaţi sunt acolo, ar putea foarte bine să fie închiriată ca sală de festivităţi şi de organizare de evenimente.”, a afirmat Ionel State. 

Însă nu participarea lui Toader, prin prisma funcţiei pe care o deţine, este cel mai iritant aspect al evenimentului consumat de curând, ci vestea dată de ministrul Eugen Teodorovici, potrivit căruia, în 2018, nu există finanţare pentru Ordonanţa 28, PNDL 2. „Se vor încheia contracte, foarte bine, dar finanţare, în niciun caz! Deci, să ne luăm gândul, anul acesta, de la finanţarea proiectelor pe PNDL 2. Suntem pentru susţinerea tuturor proiectelor bine aşezate, transparente şi prioritare.”, a adăugat acesta. 

2018, încă un an „mort” pentru Câmpulung fără banii de la Ministerul Dezvoltării   

Informaţia a fost confirmată de preşedintele liberal de la Câmpulung, care a repetat comunicarea dătătoare de emoţii inclusiv pentru primarul Liviu Ţâroiu, care mai acum câteva zile ne umplea urechile de milioanele de euro pe care le aşteaptă de la Ministerul Dezvoltării. În jur de 5,5 milioane de euro, pe care, în 2018, conform ministrului de Finanţe, nu trebuie să se bazeze. Pentru că cel mult va primi banii pentru investiţia accesată prin PNDL 1, extinderea canalizării pe străzile Carpaţi, Ion Ţicăloiu şi Zăvoiului. În rest, podul de pe Şoseaua Naţională rămâne „în aer”, la fel renovarea monumentului istoric care este fostul Liceu de Fete sau Industrialul de jos şi, cel mai rău pentru Câmpulung, mult lăudatele lucrări ale infrastructurii de utilităţi: aducţiunea apei brute şi Linia Apei a Staţiei de Epurare. Aşadar, 2018 va fi încă un an „mort” pentru reţelele de apă şi canalizare, căci investiţiile mari propuse nu se fac. Nici măcar nu încep. Doar se semnează contracte, care echivalează aproape cu zero, fără finanţare. „Le vor semna pentru a le lua ochii că se vor face aceste lucrări. Nu ar fi primele contracte semnate, care nu vor fi niciodată finanţate şi, prin urmare, nu se vor face. Pe noi, la Câmpulung, ne lasă cumva descoperiţi, pentru că ne-am băgat nişte bani în alte lucrări, neglijându-le pe cele despre care am zis că luăm bani pe PNDL 2. Importante sunt cele două lucrări ale Edilului: aducţiunea de apă şi Staţia de Epurare. Plus podul despre care s-a făcut atâta tam-tam că-l facem pe PNDL 2. Să dea Dumnezeu să n-avem noi dreptate, iar PSD să spună că a luat banii şi să se vadă banii în Câmpulung.”, a afirmat Bogdan David. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!