20/04/2024

La început de 2018, aparatură medicală de 50.000 de euro la Spitalul Municipal

În baza unui vechi şi statornic parteneriat, Spitalul Municipal Câmpulung, cea mai importantă unitate sanitară din Muscel, a beneficiat constant în ultimii ani de susţinere din partea grupului Holcim România, prin sponsorizări cu aparatură medicală performantă. Lista acestor sponsorizări include: Analizor de laborator, Coagulometru, Laparoscop, Analizor automat de hematologie, Analizor de gaze şi electroliţi în sânge, un Emulsificator pentru Oftalmologie şi altele. La început de 2018, parteneriatul este continuat cu o donaţie de echipamente şi aparatură medicală în valoare de 50.000 de euro, respectiv două analizoare, o maşină automată de spălat instrumentar, trei electrocardiografe şi un monitor pacienţi.

Maşină automată de spălat instrumentar, o premieră în istoria dotărilor de la spital

Aşa după cum ne-a informat managerul Spitalului Municipal, miercuri, într-un cadru oficial, maşina automată de spălat instrumentar reprezintă o premieră în ceea ce priveşte dotarea spitalului, iar celelalte aparate şi echipamente îmbunătăţesc sau completează resursele tehnice de intervenţie şi de acordare de servicii medicale. „Doresc să apreciez faptul că ne sunteţi alături la un nou eveniment al parteneriatului pe care compania Holcim îl derulează cu spitalul nostru. Este vorba despre un sprijin acordat tot prin donarea unor echipamente medicale care să susţină şi să îmbunătăţească activitatea noastră. V-am invitat în laboratorul clinic, pentru că aici sunt puse în funcţiune două noi aparate, un analizor de hematologie şi unul de nefelometrie. Despre utilitatea şi funcţiile lor o să vă ofere amănunte colegii mei care lucrează efectiv cu ele. Eu vreau să subliniez doar că analizoarele vor efectua prestaţii pentru toţi pacienţii, fie internaţi, fie trataţi în ambulatoriu sau de medicii de familie. Lista noilor donaţii nu se opreşte aici căci, răspunzând nevoilor noastre, am primit şi am pus în funcţiune şi alte echipamente, respectiv o maşină automată de spălat şi sterilizat instrumentar, un monitor pacienţi şi trei electrocardiografe. Din motive care ţin de asigurarea mediului aseptic sau de respectarea liniştii şi intimităţii pacienţilor, nu vi le putem prezenta la locurile de amplasare. Menţionez, însă, că maşina automată de spălat şi sterilizat instrumentar, instalată în blocul operator, reprezintă o premieră în ceea ce priveşte dotarea spitalului, că cele trei electrocardiografe au fost distribuite în compartimentele Neurologie, Primiri Urgenţe şi Anestezie şi Terapie Intensivă. Tot la ATI a fost donat monitorul pentru pacienţi. Valoarea totală a acestor echipamente şi aparate este de circa 50.000 de euro şi, ca întotdeauna, ni s-au pus la dispoziţie tehnologii şi metode de lucru de ultimă generaţie pe plan mondial. Dincolo de avantajele pentru pacienţi şi pentru personalul medico – sanitar, trebuie subliniate şi alte beneficii care ţin de extinderea gamei de investigaţii de calitate, de rezultatele financiare, sănătatea şi securitatea în muncă a utilizatorilor.”, a precizat directorul Grigore Stănescu.

Vor urma şi alte investiţii

Veştile bune nu se opresc, însă, aici. Pe lângă toate acestea, în vederea eficientizării actului medical, conducerea Spitalului Municipal mai are în vedere pentru acest an şi alte planuri de investiţii, pe care speră să le ducă la bun sfârşit. „Derulăm acest parteneriat cu Holcim de peste 12 ani. L-am început cu domnul inginer Raicov şi l-am continuat şi sub directoratul inginerului Cornel Banu. Dincolo de modelul corporatist, de implicare socială, am simţit întotdeauna angajamentul, căldura şi prietenia domniilor lor, dar şi responsabilitatea faţă de Muscel. Gratitudinea noastră se îndreaptă, de asemenea, şi către doamnele şi domnii din conducerea centrală a companiei Holcim, care au susţinut şi au lucrat la realizarea acestor achiziţii. Sunt abia la început de an şi avem în planurile noastre şi alte investiţii, atât din fondurile noastre, cât şi cu sprijin de la bugetul local. Am lansat licitaţia pentru desemnarea executantului lucrărilor de reabilitare a Secţiei ATI şi urmează aceeaşi procedură pentru modernizarea şi extinderea Compartimentului Oncologie. Vom achiziţiona aparatură de înaltă performanţă, precum un aparat de radiografie cu două posturi şi un ecograf pentru Compartimentul Obstetrică – Ginecologie. De asemenea, împreună cu prietenii de la Holcim, vom identifica şi alte priorităţi pe care să le onorăm prin intermediul statornicului nostru parteneriat. Dar despre toate acestea vom vorbi pe larg la timpul potrivit.”, a mai declarat managerul Spitalului Municipal.

Primarul Ţâroiu speră la o colaborare cu Holcim, în folosul comunităţii

Aflându-se pe lista invitaţilor la prezentarea noilor achiziţii ale spitalului, primarul Liviu Ţâroiu şi-a exprimat optimismul în ceea ce priveşte o colaborare laborioasă pe viitor a municipalităţii cu societatea Holcim, în vederea realizării unor investiţii de interes public la Câmpulung. „Aşa după cum suntem obişnuiţi, Holcim este în permanenţă alături de municipalitate şi instituţiile din oraşul nostru, îi simţim din ce în ce mai des prezenţa şi sper că acţiunile vor continua, inclusiv în parteneriat cu noi, municipalitatea, căci dorim să aducem câteva îmbunătăţiri. Am avut un prim contact şi sperăm să avem o colaborare fructuoasă. Dorim să facem un patinoar, alte locuri de joacă, terenuri de sport… Ne bucurăm că au bani din ce în ce mai mulţi, asta înseamnă că au făcut profit, şi ne dorim în continuare o colaborare cu dânşii, astfel încât să reuşim să facem mult mai multe. E clar că atenţia dânşilor e concentrată de câţiva ani buni asupra spitalului, dar şi noi ne dorim ca această unitate medicală să ajungă la cel mai înalt nivel posibil în această locaţie pe care o are.”, a subliniat Ţâroiu. În afară de primarul municipiului Câmpulung, printre invitaţii directorului Stănescu, la evenimentul de miercuri i-am remarcat, printre alţii, pe consilierii locali Ionel State, Constantin Ivan, Estera Stămoiu, Florin Pană şi Sergiu Cicu, directorul Holcim Câmpulung, Cornel Banu şi directoarea Spitalului TBC, Ionela Costinela Dună. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!