10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Conform auditorilor de la Camera de Conturi, Cheltuielile cu executarea şanţului pe Calea Târgoviştei au fost „umflate”

Aşa cum v-am informat în ediţia trecută, Camera de Conturi Argeş a desfăşurat un audit financiar la Primăria Câmpulung în luna septembrie a acestui an. Au fost verificate conturile anuale de execuţie bugetară pe anul 2016. Constatările găsite au fost trecute într-un raport de audit, semnat la finele perioadei de control. 

Bani în plus cheltuiţi la şanţul din Calea Târgoviştei

Primăria a plătit nelegal către firma câmpulungeană Badea SRL suma de 6.416 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor acceptate la plată şi decontate, dar neexecutate. A fost vorba de lucrarea la şanţul din beton din strada Calea Târgoviştei. La control, cei de la audit au stabilit că întinderea prejudiciului este de 7.186 lei, adică la plata nelegală de 6.416 lei s-au calculat şi majorări de întârziere de 770 lei (care vor fi actualizate până la data recuperării integrale a debitului).

Suma a rezultat din verificarea documentelor justificative, care au stat la baza plăţilor efectuate, în temeiul contractului de lucrări şi din inspecţia la faţa locului a auditorilor de la Piteşti, împreună cu o comisie formată din personal de specialitate de la Primăria Câmpulung. Au constatat plata nelegală către Badea SRL, prin acceptarea şi decontarea unor valori ale lucrărilor mai mari decât cele rezultate din situaţiile de plată.

Plata nelegală s-a datorat preluării eronate a unor valori mai mari aferente elementelor de cheltuieli din situaţiile de plată (materiale, manoperă, utilaj, transport) în recapitulaţia devizului de lucrări.

Cauza acestei abateri a fost consemnată de auditori ca fiind datorată neîndeplinirii corespunzătoare a sarcinilor de serviciu de către persoanele din Primăria Câmpulung cu atribuţii referitoare la verificarea realităţii situaţiilor de lucrări acceptate la plată, pe de o parte, şi nefuncţionarea corespunzătoare a sistemului de control intern (managerial), pe de altă parte.

Pentru recuperarea prejudiciului, cei de la Primăria Câmpulung s-au angajat că vor lua toate măsurile să-l încaseze, termenul limită fiind 31 ianuarie 2018.

Primăria nu a taxat firmele cărora le trebuia autorizaţie sanitară de funcţionare

Chiar dacă la nivelul Primăriei Câmpulung sunt stabilite taxe, acestea nu se încasează. O astfel de situaţie a fost evidenţiată de auditori, adică nu au fost stabilite, evidenţiate şi urmărite la încasare taxele datorate pentru eliberarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare, cu toate că nivelul acestora a fost stabilit prin hotărâre a Consiliului Local la nivelul sumei de 20 de lei.

Conform legii, Primăria Câmpulung trebuia să ceară Direcţiei de Sănătate Publică Argeş situaţia autorizaţiilor de funcţionare eliberate, în vederea colectării acestei taxe, dar instituţia nu a făcut acest lucru. Cei de la Camera de Conturi au stabilit la control că abaterea s-a ridicat la 2.523 de lei (1.736 lei – debite şi 787 lei – majorările de întârziere aferente), sumă înregistrată ca venit suplimentar la bugetul local. Ca termen de recuperare a contravalorii acestei sume a fost dat sfârşitul primei luni a anului viitor. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!