8.5 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Adăpostul de câini, invadat de şobolanii de la staţia de transfer a gunoiului

Inexplicabil ce se întâmplă la staţia de transfer din cartierul Grui, unde, în ciuda sesizărilor făcute primarului Liviu Ţâroiu, mormanele de resturi au „încremenit” în peisaj. Singurele mişcări sunt cele ale transportatorilor care contribuie la înălţarea munţilor de gunoi, o nouă formă de relief în tabloul de la această periferie a Câmpulungului. De ce operatorul care gestionează chestiunea gunoiului pe teritoriul municipiului nu-l transportă la Albota? Greu de spus. Cel puţin, lui Liviu Ţâroiu i-a fost greu să spună, deşi, cu siguranţă, are un răspuns. De câteva luni, înainte ca temperaturile năucitoare ale unei veri de coşmar să adauge un supliment de mirosuri oribile în aerul încins, din cauza mizeriilor descompuse, câţiva aleşi, începând cu Constantin Staicu şi continuând cu cei din grupul PNL, i-au reclamat şefului Executivului, în plenul şedinţelor, deci, în public, ca să audă toată lumea răspunsul, că se petrece un lucru nefiresc la rampa de transfer, unde gunoiul staţionează anormal de mult. Cu consecinţele de rigoare pentru câmpulungenii şi bughenii care fie se învecinează, fie tranzitează aceste locuri sinistre ca aspect. Resturi împrăştiate de vântul care bate, nu se joacă, pe platoul Gruiului, plus izurile infecte, purtate tot de briză peste o zonă cu destul de multă agitaţie industrială. Sunt o mulţime de firme în apropiere cărora sigur nu le convine să respire aerul cumplit ori să le fie umplute incintele de gunoaiele aduse de palele nervoase. Dar, cu toate acestea, deşi luări de cuvânt în forul de conducere al municipiului au existat, cu stăruinţe la primar să ia legătura cu Financiar Urban şi să degajeze fosta rampă de gunoi, nimic bun nu s-a întâmplat. Dimpotrivă, răul ia amploare. 

Şi-a mai răcit o dată gura liberalul Bogdan David, la întrunirea din 28 septembrie 2017, care i-a adus aminte lui Liviu Ţâroiu că-i datorează un răspuns comunicat în scris despre ce se întâmplă în Grui. „Acolo, pe fiecare lună care trece, gunoiul se înmulţeşte. Mai are puţin şi iese din rampa de transfer.”, a precizat acesta, repezit de primar: „Am văzut şi ştiu despre ce este vorba.” Bineînţeles că n-a dorit să împărtăşească lumii despre ce este vorba şi nici măcar cât mai durează. Dar tare ne este teamă că nu fie cumva o treabă gândită cu cap pentru creşterea taxei de gunoi începând cu 1 ianuarie 2018. Fiindcă ne îndoim amarnic că se păstrează promoţia la gunoi, de 7,50 lei, şi la anul, valabilă când câmpulungenii au dat năvală la Primărie să se declare şi să-i facă pe plac primarului. Iar un prim motiv de scumpire ar putea fi acesta: a crescut cantitatea de mizerie de care cetăţenii se debarasează, ca dovadă, societatea nu-i mai face faţă, de aceea zace cu lunile pe platforma din Grui.

Şi la redacţia noastră a ajuns o petiţie verbală a unor cetăţeni scârbiţi de imaginea şobolanilor morţi de care au parte frecvent pe şoseaua dintre Câmpulung şi Bughea de Jos, în zona cu pricina. Oamenii ne-au povestit că şobolănimea întreţinută de gunoiul excesiv de la rampă merge în vizită la vecinii de peste drum, la câini. Dacă maidanezii sunt grămadă pe gunoi, de ce n-ar primi, la rândul lor, musafiri de peste stradă? Uite că rozătoarele nu sunt bine primite în adăpost şi sfârşesc în condiţii misterioase de cum pătrund pe teritoriu străin. Iar leşurile sunt aruncate peste gard, pe stradă, spre dezgustul pietonilor şi şoferilor. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!