0.2 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Mai uşor cu mintea aia, că se toceşte pusă la treabă!

 

Că paiul din ochiul altuia este incomparabil mai vizibil decât bârna din propriul ochi o demonstrează ordinul scurt plecat de la şeful opoziţiei câmpulungene către viceprimarul Blidaru ca, în termen de treizeci de zile – din care i-au mai rămas cincisprezece -, să-şi depună raportul de activitate. Altfel spus, fostul viceprimar, care n-a avut niciodată funcţia, ci doar atribuţiile, ca simplu consilier local, cât Ţâroiu ţinea de primar, vrea să aibă confirmarea „brânzei” făcute de actualul într-un an de mandat. Aflat sub aripa protectoare a lui Ţâroiu, unde se găsea, de opt ani, şeful ADP, raportul vicelui, menajat în anul de probă, va căpăta o formă onorabilă. Asta pentru că social-democraţii au interes să iasă bine ca grup, nu numai individual, formalitatea fiind îndeplinită până la data cerinţei liberale numai de primar, care, în faţa presei, a citit realizările cuprinse între verile 2016-2017. Ce-a uitat „ciobul” care s-a găsit să se hlizească pe seama „oalei sparte” este că şi el, şi restul au fix aceeaşi obligaţie ca a lui Blidaru: să-şi prezinte, după fiecare an de mandat, în scris, rezumatul muncii remunerate din bani publici. Bani cu care li se răsplăteşte, de multe ori, un comportament de bufoni, aşa cum au arătat în momentul în care secretarul Nicolae Ghinea a făcut o remarcă, din care am înţeles ce era de înţeles: puturoşenia acestor mâncători de indemnizaţii, care n-au fost capabili să prezinte câmpulungenilor, fără să fie împinşi de la spate, o recapitulare a activităţii extraordinare de peste an. 

Ştiţi ce reacţie au avut când secretarul a afirmat în plenul şedinţei trecute că nu vrea să spună cine şi-a depus conştiincios rapoartele în legislatura trecută?! Adică, din 19 „bucăţi”, un singur consilier local respecta legea, înaintând această dare de seamă, care nu este o opţiune, ci o obligaţie. I-a pufnit râsul că au un „fraier” printre ei şi s-au întrecut în ghicitori care o fi ăla. Care o fi deşteptul care s-a găsit să spargă turma, când nu risca nimic dacă nu îndeplinea formalitatea? Ţâroiu s-a grăbit să-i indice pe camarazii Sârbu şi Fologea, însă carierele lor de aleşi locali s-au încheiat înainte de mandatul 2012-2016. Fologea a demisionat din Consiliu în 2011, iar Sârbu a dat municipiul pe judeţ în 2008. Clar lucru, n-au fost ei salvatorii onoarei colegilor lipsiţi de inspiraţie, chef şi timp. Mai ales de timp, ca să cuprinzi „viitura” de succese personale adunate într-un an! Varianta cu Sârbu a fost admisă, în batjocură, de liberali, pe motiv că PSD-istul are timp berechet. Însă şi-au amintit rapid de pensionarul din propriul partid, Dumitraşcu, pe care, cu siguranţă, îl viza observaţia secretarului cu titlu de exemplu pozitiv de ales, care, avea, n-avea ce scrie, prezenta documentul la Primărie.

Unul dintre motivele pentru care opoziţia n-a dat în brânci, cu stiva de maculatură, ca să-i frângă biroul lui Ghinea, sub greutatea realizărilor echipei liberale, ar putea fi „durerea minţii”, diagnosticul afecţiunii de care suferă, potrivit propriilor ziceri, preşedintele organizaţiei. Vorbim de opoziţie, pentru că opoziţia dă impresia de stână fără câini şi fără baci, căci PSD-iştii sigur nu scapă cu compunerea gen „Cum mi-am petrecut vacanţa de vară” nedepusă. David mărturiseşte că s-a pricopsit cu boala răspândită în rândul slujbaşilor la stat, ale cărei manifestări provoacă moartea urechilor electoratului, după ce a asistat la maniera de lucru a echipelor coordonate de Mărgărin Blidaru pe podul de la ARO. Mai precis, Doreii ADP-işti, înarmaţi cu pensula şi ciocanul, au primit ca temă a atelierului de creaţie înviorarea naturii moarte şi îngropate sub kilele de rugină ale balustradelor celui mai tranzitat pod din municipiu. Tabăra de pictură dislocată pe Calea Braşovului a tras atenţia bugetarului David, care, în drum spre serviciu, şi-a aruncat ochiul critic la foştii subalterni, care, chipurile, au lucrat bine numai cât au fost conduşi de el. Constatările adunate la capul podului le-a servit în Consiliu sub forma unor sclifoseli de mamiţă caragialiană, cu ochii daţi peste cap de fandoseală, cum că pe el l-a luat „durerea minţii” când a văzut opera de artă şlefuită cu barosul! Cum asistentul Pană n-a avut la el nişte oţet de trandafiri ca să-i frece tâmplele îngreţoşatului de bădărănia artiştilor de ocazie care au schimbat sapa cu penelul, şi-a deşertat lehamitea în spaţiul public. 

Acum, lăsând la o parte aerele de moftangiu, nu spunem că David n-avea dreptate. Dimpotrivă. Dar când el, cât a fost viceprimar, chiar interimar, n-a dispus vopsirea nici măcar a unei giurgiuvele, darămite a balustradelor unui pod, care, decenii la rând, au fost – şi sunt pe mai departe – o ruşine, faci fasoane că s-au chinuit unii ca proştii să repare ce ai lăsat să se strice cu mandatele?! Pe podul de la Industrial, meşterii aflaţi în responsabilitatea viceprimarului au dat proba de rezistenţă psihică, înaintea celei fizice, fiind nevoiţi să cureţe vopseaua veche şi rugina cu ciocanul! S-a întâmplat în România, Argeş, Câmpulung, iunie, 2017. După ce s-a râcâit ce s-a putut, s-a aplicat stratul nou peste ruginitura care, în mod normal, trebuia să ajungă la fier vechi. Măcar calea de acces străbătută de şoferii care tranzitează „centrul istoric de valoare naţională excepţională” cu o puternică amărăciune la vederea ravagiilor produse asupra lui de incompetenţa unor aşa-zise vârfuri merita balustrade noi. Nefiind pe lista de cumpărături în 2017, s-a optat pentru recondiţionarea lor în halul descris. Vicele Blidaru a scuzat rudimentarismul în modul de execuţie prin faptul că manevrele adoptate până la a pune mâna pe ciocan au eşuat. Adică muncitorii au încercat cu flacără, cu şmirghel, cu perie, dar n-a mers.  

Pe când vicele descria şirul de rateuri în care au sfârşit strategiile ADP-iştilor, i s-a livrat consultanţă gratis de la analiştii liberali: să le vopsească în fiecare an, ca să nu mai ruginească. Fără îndoială, omul a fost sincer când şi-a deconspirat simptomele. „Durerea minţii” clocite în birou i-a provocat şi amnezii, de-a uitat în timpul cărei administraţii s-a adunat rugina nu numai pe nişte amărâte de balustrade de muzeu, ci pe întreg Câmpulungul! 

O fi, n-o fi treaba primarului, a spitalului, a partidului, dar e musai să aducă doctori în oraş! Mai ales ORL-işti, la câte porcării le-au înfundat urechile câmpulungenilor.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!