9.8 C
Campulung Muscel
28/03/2025

Popa Nica, respins la concursul pentru funcţia de director al centrului de bătrâni de la Rucăr

Cum postul n-a fost ocupat de niciunul dintre cei trei candidaţi, Consiliul Judeţean a numit un nou director interimar

De la 1 iulie 2017, conducerea interimară a Unităţii de Asistenţă Medico-Socială de la Rucăr i-a revenit Danielei Brătulescu. Astfel au hotărât aleşii judeţeni săptămâna trecută, la şedinţa lunară, a cărei ordine de zi a cuprins un proiect de hotărâre referitor la numirea temporară a angajatei respective în poziţia rămasă vacantă prin pensionarea directorului Gheorghe Ciulcu. Daniela Brătulescu va exercita, cu caracter temporar, funcţia de director al centrului de vârstnici din comuna musceleană, până la ocuparea prin concurs a postului, dar nu mai mult de trei luni. Înaintea acesteia, prerogativele funcţiei au fost îndeplinite, tot într-o perioadă de provizorat, de la 1 aprilie 2017, timp de trei luni, de Cătălin Sandu, propulsat la şefia unităţii de îngrijire a bătrânilor singuri şi bolnavi prin votul consilierilor judeţeni, acordat la finele lunii martie. Luna trecută, s-a ţinut concursul pentru ocuparea funcţiei de manager şi, conform raportului final din data de 12 iunie 2017, înregistrat la Consiliul Judeţean pe 14 iunie 2017, postul nu a fost ocupat.  

Nici directorul interimar nu a reuşit să ia proba scrisă

Prima etapă a unui concurs soldat cu un eşec s-a consumat pe 29 mai 2017, când a avut loc selecţia dosarelor. S-au arătat interesaţi de poziţia pentru care încă se caută pretendenţi bine pregătiţi patru candidaţi: Cătălin Ion Sandu, care conducea ca interimar, Mihai Cristian Nistor, Eugen Laurenţiu Pîtea şi Ion Popa Nica. Au fost admise dosarele primilor trei aspiranţi la post enumeraţi, în timp ce Ion Popa Nica a fost respins, pe motiv că n-a îndeplinit condiţiile prevăzute la art.3, literele f şi g din H.G. nr.286/2011 (pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice).

Mai precis, textul de lege în temeiul căruia lui Popa Nica i s-a respins dosarul prevede că: „Poate participa la concursul pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: f)îndeplineşte condiţiile de studii şi, după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs; g)nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.”

Cei ale căror dosare au fost selectate au susţinut proba scrisă, pe 12 iunie 2017, la care examinaţii au obţinut punctaje insuficiente accederii în poziţia pentru care au concurat: Cătălin Ion Sandu – 44 de puncte; Mihai Cristian Nistor – 18 puncte şi Eugen Laurenţiu Pîtea – 4 puncte. Toţi trei au fost declaraţi respinşi. Din comisia de concurs au făcut parte Ionel Voica, secretarul Judeţului Argeş, directorul executiv Carmen Eugenia Mocanu şi directorul executiv Alisa Simona Ciobanu.    

Reamintim că, la mai puţin de doi ani distanţă de inaugurarea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Rucăr, care a luat locul fostului spital, s-a produs o schimbare de manager, ca urmare a pensionării medicului Gheorghe Ciulcu. Astfel, în această primăvară, acesta a pus punct unei cariere îndelungate, pe durata căreia 34 de ani i-a dedicat îngrijirii bolnavilor din comuna musceleană, în cadrul spitalului care a funcţionat la margine de Muscel. 

În cadrul şedinţei ordinare din 30 martie 2017 a Consiliului Judeţean, instituţie în subordinea căreia funcţionează centrul de la Rucăr, destinat găzduirii pensionarilor, a fost adoptată o hotărâre, prin care aleşii au luat act de încetarea de drept a contractului individual de muncă al doctorului Gheorghe Ciulcu începând cu data de 31 martie 2017, având în vedere îndeplinirea condiţiilor de pensionare. Prin aceeaşi hotărâre s-a aprobat numirea temporară a lui Cătălin Sandu, pentru a exercita funcţia de director interimar al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Rucăr, până la ocuparea prin concurs a postului, dar nu mai mult de trei luni, începând cu data de 1 aprilie 2017. 

Redeschiderea Unităţii Medico-Sociale de la Rucăr s-a produs în urmă cu doi ani, în iulie 2015, printr-o ceremonie oficială, la care au fost invitaţi şefii Prefecturii, Consiliului Judeţean, Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Argeş, parlamentari, consilieri judeţeni, consilieri locali, cărora li s-a alăturat personalul centrului condus de medicul Gheorghe Ciulcu. Acesta lucra la Spitalul Rucăr din anul 1983. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!