0.7 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Pilotul MIG-ului prăbuşit în Constanţa este câmpulungean

Pilotul avionului MIG Lancer, care s-a prăbuşit, ieri, 12 iunie, între localităţile Culmea şi Nazarcea, la opt kilometri de Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, din judeţul Constanţa, este câmpulungean. Din fericire, locotenent-comandorul Adrian Stancu s-a catapultat, fiind preluat de un elicopter SMURD, medicii găsindu-l conştient. 

Câmpulungeanul, în vârstă de 35 de ani, pilot pe aeronava MIG 21 Lancer a Forţelor Aeriene Române, se pare că se afla în timpul unui antrenament. Conform Mediafax, medicii Serviciului de Ambulanţă l-au stabilizat, iar un elicopter SMURD a sosit în zonă pentru a-l prelua şi a-l duce la Spitalul Judeţean Constanţa. Cadrele medicale care au intervenit la faţa locului au spus că tânărul pilot a suferit un traumatism de coloană lombară. Conform aceluiaşi flux de ştiri, locotenent-comandorul Adrian Stancu s-a catapultat de la bordul MIG-ului după ce a raportat o defecţiune majoră la motor. „Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, decolase în jurul orei 10.00, de la baza aeriană „Mihail Kogălniceanu”, pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului „Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale. După misiune, la întoarcerea către „Mihail Kogălniceanu”, în timp ce încerca să aterizeze, pilotul Adrian Stancu a raportat o defecţiune majoră la motor, iar, conform procedurilor, el s-a catapultat, iar aeronava s-a prăbuşit în afara ariilor locuite. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanţele vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!