14.6 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Elvis, condamnat pentru lovire

 

La finele anului trecut, dosarul penal în care Elvis Emilian Pană a fost cercetat pentru lovire sau alte violenţe a fost înregistrat la Judecătoria Câmpulung. Tânărul din Davideşti l-a bătut pe consăteanul său, Vintilă Petre Duţă, care, în urma loviturilor primite, a stat internat mai multe zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Pentru fapta sa, Elvis Emilian Pană a fost condamnat la 5 luni de închisoare, cu suspendare, fixându-i-se un termen de supraveghere de doi ani, care va constitui şi termen de încercare. În acest interval de timp, bărbatul trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de acesta;  să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pentru că nu s-a prezentat la proces, la primul termen, magistratul de caz a dispus aducerea celui judecat cu mandat, care să fie pus în practică de poliţiştii de la Secţia de Poliţie Rurală Numărul 7 Hârtieşti. Pentru că, la a doua înfăţişare, oamenii legii nu l-au adus la Judecătorie, şeful Secţiei de Poliţie Hârtieşti a fost sancţionat cu amendă judiciară în sumă de 50 de lei.

Instanţa de la Câmpulung, în hotărârea dată pe 22 mai, a stabilit ca Elvis Emilian Pană, pe parcursul celor doi ani de supraveghere, să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 zile, în cadrul Primăriei Davideşti.

În baza legii, inculpatul va trebui să suporte cheltuielile de spitalizare ale părţi vătămate, Vintilă Petre Duţă, în sumă de 902,51 lei, cu care s-a constituit parte civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Cel bătut, Vintilă Petre Duţă, s-a constituit şi parte civilă în proces, solicitând despăgubiri morale şi civile, cu care instanţa a fost de acord. Astfel, Elvis Emilian Pană a fost obligat la plata a 11.000 de lei, din care 10.000 de lei, cu titlu de daune morale, şi 1.000 de lei, despăgubiri civile. Cel condamnat trebuie să achite şi cheltuielile judiciare către stat, stabilite la 500 de lei. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare. 

Mircea SIMIONESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!