16.5 C
Campulung Muscel
07/10/2024

Gaşcu s-a angajat, iar Stroe şi Bădulici vor să lucreze în străinătate

Trei dintre suspecţii de proxenetism au recunoscut că s-au reabilitat, dar au rămas tot sub control judiciar

Descinderile din 5 octombrie 2016, în urma cărora 25 de bărbaţi au ajuns în arest, fiind acuzaţi de proxenetism şi spălare de bani, au făcut vâlvă în ţară. Din cauza numărului mare de inculpaţi şi a complexităţii, dosarul celor 25 a fost defalcat în două. Un dosar, cu 13 inculpaţi, pe rolul Judecătoriei Câmpulung,  celălalt, cu restul de 12, la Tribunalul Argeş.

Şi dintr-o gaşcă, şi din alta, pentru că şi-au recunoscut faptele, şase tineri sunt judecaţi pentru proxenetism. Pe 17 februarie 2017, rechizitoriul Parchetului Câmpulung a fost admis de instanţa Judecătoriei Câmpulung, care a început judecarea lui Cezar Marius Nicolae Dragnea (36 ani), Ionuţ Cătălin Bejan (28 ani) şi Eduard Mihai Lică (26 ani). La ultimul termen de judecată, din 17 mai 2017, Completul Penal a fost de acord ca Ionuţ Cătălin Bejan să depună probe cu înscrisuri la dosar, plus cu martorul Ana Maria Panţuroiu Anghel. Instanţa a mai admis şi alţi martori, în persoanele lui Constantin Cătălin Hăisan, Andreea Ramona Buşescu, Valentina Ionela Dragnea şi Georgiana Adelina Roman, care au fost propuşi de Cezar Marius Nicolae Dragnea. Următoarea întâlnire a fost stabilită pentru 14 iunie 2017, la ora 10.00.

În dosarul de la Tribunalul Argeş sunt judecaţi Constantin Bogdan Stroe (29 ani), Ionuţ Alexandru Gaşcu (27 ani) şi Bogdan Andrei Bădulici (25 ani). La ultimul termen din acest dosar, din 18 mai 2017, când instanţa a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar faţă de cei trei bărbaţi, Ionuţ Alexandru Gaşcu a recunoscut faptele pentru care era acuzat şi a precizat judecătorului că s-a „reabilitat”. Un fragment din declaraţia tânărului a fost consemnată într-un articol al săptămânalului „Jurnal de Argeş”: „Eu mi-am recunoscut faptele. Doamna judecător, eu m-am reabilitat, mi-am găsit loc de muncă, am încheiat un contract de muncă.”, a precizat Alexandru Gaşcu în faţa instanţei, cerând renunţarea la controlul judiciar. Pe aceeaşi premisă au mers şi ceilalţi doi inculpaţi, care au precizat că doresc să părăsească ţara pentru a găsi un loc de muncă, fapt ce le este interzis în urma controlului judiciar. Dar, aşa cum am menţionat, Tribunalul Argeş a menţinut măsura controlului judiciar faţă de cei trei, care au obligaţiile: să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de Poliţie desemnat cu supravegherea lor de către organul judiciar care a dispus măsura, respectiv Poliţia Municipiului Câmpulung, conform programului de supraveghere întocmit de Poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu depăşească limita teritorială a României.

În schimb, faţă de bărbaţii cercetaţi, instanţa a dispus înlăturarea obligaţiei de a nu se apropia şi de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, inculpaţii între ei şi cu martorii din acte. Asta pentru că, prin această impunere, s-a creat o situaţie aparte. Lui Constantin Bogdan Stroe îi era interzis să vorbească cu părinţii lui, cu care locuia în aceeaşi casă, pentru că aceştia erau martori în dosar. 

Următoarea înfăţişare în dosarul de la Tribunalul Argeş a fost fixată pentru joi, 8 iunie 2017. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!