19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

La marcarea a 150 de ani de activitate, Colegiul „Carol I”, gazda concursului internaţional de procese simulate

 

A venit rândul Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” să fie gazda concursului internaţional de procese simulate „Moot Court Europe 2017”. Proiectul, derulat în parteneriat cu Fundaţia Olanda-România (Haga), va avea loc la Câmpulung, între 1 şi 7 iunie 2017. La eveniment vor participa 70 de elevi de liceu din şapte ţări europene: Bulgaria, Islanda, Olanda, Polonia, România, Rusia şi Suedia.

Echipele de liceeni vor simula pe rând rolul Apărării şi al Acuzării, susţinându-şi cauza în faţa unui complet de judecători. Preşedintele completului va fi prof. dr. Jaap de Zwaan, profesor de Drept European la Universitatea Erasmus din Rotterdam, fost decan al Facultăţii de Drept din cadrul universităţii olandeze şi fost director al Institutului de Relaţii Internaţionale Clingendael de la Haga.

Cazul de drept penal internaţional, care va fi disputat la Câmpulung, a fost scris în cooperare cu Tribunalul Penal Internaţional de la Haga şi a fost pus la dispoziţie de Debra Lesser (directorul Centrului de Resurse Juridice de la New York), care va fi, de asemenea, prezentă la eveniment.

Proiectul promovează educaţia civică, drepturile omului şi justiţia pe plan internaţional, oferind participanţilor oportunitatea de a dezbate şi a schimba idei într-un cadru multicultural şi de a se familiariza cu noţiunile de bază ale dreptului şi justiţiei penale internaţionale. Valorile democratice ale statului de drept şi dreptul internaţional sunt doar doi dintre pilonii care stau la baza iniţiativei.

Moot Court Europe 2017 face parte din lanţul de evenimente ce marchează 150 de ani de activitate a Colegiului Pedagogic, instituţie înfiinţată prin decretul Regelui Carol I, în anul 1867. Monument istoric şi una din bijuteriile arhitecturale româneşti, şcoala s-a impus încă de la înfiinţare drept una dintre cele mai de seamă instituţii de învăţământ din România. Proiectul se desfăşoară sub auspiciile Primăriei Câmpulung şi cu susţinerea de specialitate din partea Centrului de Resurse Juridice de la New York.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!