5.5 C
Campulung Muscel
18/04/2024

Tânărul care a făcut un copil cu o fetiţă de 12 ani, condamnat

Fix acum doi ani, o fetiţă de numai 12 ani a ajuns mămică. O copilă din Bughea de Jos a născut, păşind astfel brusc şi fără experienţă de viaţă în lumea nemiloasă a adulţilor. Este vorba de Ionela Isabela Iacob, care a adus pe lume, pe 15 mai 2015, în jurul orei 22.00, la Spitalul Municipal Câmpulung, o fetiţă de peste 3 kilograme, după o relaţie cu un tânăr de 21 de ani. Copila a născut prin cezariană, iar mama şi copilul au fost sănătoşi după operaţie. După cum era de aşteptat, copila care a adus pe lume un copil este de etnie rromă, nu a fost niciodată la şcoală şi locuieşte într-una dintre comunităţile unde naşterile în rândul minorelor sunt un fenomen greu de controlat de către autorităţi. De pe patul de spital, fata ne-a spus, la acea vreme: „Am o fetiţă. Sunt foarte bucuroasă că am devenit mamă. Sunt din Bughea de Jos, că acolo a stat mama înainte. Apoi s-a măritat şi ne-am mutat, la Priboaia, în Bălileşti. Acolo l-am cunoscut pe bărbatul meu. Nu suntem căsătoriţi, stăm aşa. Când facem botezul, ne şi căsătorim. Îl cheamă Bloj Marian. Stăm împreună de un an.”

Atunci, copila era în culmea fericirii că a adus pe lume o fetiţă. La fel şi bunicii, părinţii celor doi tineri, erau mulţumiţi că au un nou membru în familie. Cu toate acestea, au fost sesizate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş şi Poliţia Câmpulung. Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele concubinului fetei, acesta fiind acuzat de act sexual cu un minor, în condiţiile în care tânără mămică a declarat că relaţia a fost consimţită de ea. Dosarul penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung a fost înregistrat la instanţă pe 21 octombrie 2016, tânărul tată, Crinu Marian Bloj, fiind trimis în judecată sub acuzaţia de viol. La al patrulea termen de judecată, completul penal l-a condamnat pe tânărul care a avut o relaţie cu minora. Pentru că fata a recunoscut că s-a culcat că bărbatul cu zece ani mai mare decât ea, instanţa i-a schimbat încadrarea juridică a faptelor săvârşite de Crinu Marian Bloj din infracţiunea de viol în cea de act sexual cu un minor. Pentru asta a primit pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare, cu suspendarea pedepsei pe o perioadă de supraveghere de trei ani, de la data rămânerii definitive a hotărârii. Ca pedeapsă complementară, inculpatului i s-au interzis drepturile: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a fi tutore sau curator pe o perioadă de trei ani. Plus că, pe durata termenului de supraveghere, tânărul trebuie să respecte mai multe măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Crinu Marian Bloj, conform hotărârii Judecătoriei Câmpulung, din 9 mai, trebuie să presteze şi muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Schitu Goleşti.

Conform legii, instanţa a dispus ca inculpatului să i se preleveze probe biologice, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, aducându-i la cunoştinţa inculpatului că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

Cum nu s-a constituit nimeni parte civilă în proces, bărbatul a fost pus să plătească 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Hotărârea prin care a fost condamnat tânărul nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare tot la Judecătoria Câmpulung. Adrian Tănase

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!