8.4 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Obligată de instanţă să restituie banii celor pe care i-a înşelat

Din cauza numărului mare de părţi, condamnarea într-un dosar de înşelăciune a venit după patru ani de la deschiderea dosarului penal. Dosarul de urmărire penală nr. 2987/P/2012, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, a fost admis de instanţa musceleană pe 26 octombrie 2015, având-o ca inculpată pe Petruţa Daniela Tudor, care a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, având de restituit celor pe care i-a păcălit peste 3.500 de euro şi 506 lei. 

S-au constituit părţi civile în dosar: Florin Bogdan Lăcătuş, Carmen Nicoleta Corcoveanu, Sorinel Costinel Radu, Liliana Maria Stănculescu, Ilie Robert Feraru, Mirabela Ionela Onică, Vasile Laurenţiu Onică, Costinel Mielu şi Diana Lenuţa Aron, iar Răzvan Georgian Deconescu, parte vătămată. Tuturor li s-a adus la cunoştinţă de instanţă că judecarea cauzei poate avea loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi şi, chiar dacă nu se vor prezenta în faţa completului, cauza se va soluţiona şi în lipsa lor. Celor care au avut pretenţii pecuniare li s-a comunicat că se pot constitui părţi civile doar până la începerea cercetării judecătoreşti, în scris sau oral, cu indicarea naturii şi a întinderii pretenţiilor, a motivelor şi probelor pe care acestea se întemeiază.

După 6 termene de judecată, Completul 1 Penal a emis hotărârea prin care a fost condamnată tânăra din Drăghici. Pentru nouă infracţiuni de înşelăciune, Daniela Petruţa Tudor a primit patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi un termen de încercare de doi ani şi patru luni. Dacă în perioada de încercare va săvârşi noi infracţiuni, judecătorul i-a atras atenţia femeii că suspendarea pedepsei va fi revocată. Daniela Petruţa Tudor a fost obligată să plătească părţilor civile sumele cerute. Carmen Nicoleta Corcoveanu urmând să primească suma de 650 de euro; Sorinel Costinel Radu, 1.560 de euro; Florin Bogdan Lăcătuş, 770 de euro; Liliana Maria Stănculescu, 150 de euro; Mirabela Ionela Onică, 150 de euro; Vasile Laurenţiu Onică, 150 de euro; Costinel Mielu, 150 de euro; Diana Lenuţa Aron, 506 lei. Tot în seama inculpatei au fost puse şi cheltuielile avansate către stat, de 500 de lei. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!