3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

Festivalul „Sus la munte, la Muscel” şi-a desemnat câştigătorii

Anul acesta, la ediţia a IV-a a Festivalului Naţional – Concurs de Muzică Populară „Sus la munte, la Muscel” au participat 24 de concurenţi din mai multe judeţe: Argeş, Bacău, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, dar şi un concurent din Republica Moldova. Participanţii au avut vârste între 14 şi 28 de ani. 

Juriul, format din specialişti în domeniul muzical – folcloric, a hotărât câştigătorii celei de-a IV- a ediţii a Festivalului Naţional – Concurs de Muzică Populară „Sus la munte, la Muscel”, în ordinea rezultatelor obţinute de  fiecare concurent, pentru cele cinci criterii de jurizare. „Când am înfiinţat acest festival, ne-am gândit, în primul rând, să promovăm tinerii din judeţul Argeş, care vor să urmeze acest drum al cântecului popular. Corectitudinea e la loc de cinste în cadrul festivalului, drept dovadă că, doar la a treia ediţie, un argeşean a câştigat marele premiu şi trofeul.”, a declarat directorul festivalului, profesorul Liviu Iana, înainte să înmâneze premiul pentru argeşeanca care s-a clasat pe locul doi.

Astfel, Trofeul „Gavriil Prunoiu” a ajuns la Alexandra Chira, de 18 ani, din Sălaj. Al doilea Premiu Special „Marioara Murărescu” i-a revenit Mădălinei Ciucu, de 17 ani, din Ilfov. Clasamentul a fost:

Premiul I: Alexandru Săhlean, de 19 ani, din Suceava;

Premiul II: Andreea Mitran, de 14 ani, din Argeş;

Premiul III: Cristina Neagu, de 17 ani, din Teleorman;

Menţiuni: Casiana Ioviţă, de 16 ani, din Braşov; Sabina Jicmon, de 17 ani, din Bacău; şi Vasia Oprea, de 14 ani, din Olt.

Premiul de popularitate l-a primit Monica Delia Pop, de 16 ani, din Maramureş, iar premiul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, Georgiana Oprea, de 16 ani, din Dâmboviţa.

Festivalul Naţional – Concurs de Muzică Populară „Sus la munte, la Muscel”, ediţia a IV-a, a fost organizat, în intervalul 20-21 aprilie 2017, de Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, în colaborare cu Consiliul Judeţean Argeş, Primăria şi Consiliul Local Câmpulung, Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu” şi Cercul Militar Câmpulung. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!