După speech-ul menit a-i introduce pe spectatori şi telespectatori în solemnitatea momentului, moderatorul a dat citire modificărilor la buget, cu denumirea investiţiei şi alocarea financiară aferentă fiecărei poziţii rectificate ori nou apărute.
8Poate, cea mai consistentă schimbare – în Programul de investiţii publice pe anul 2017 – a privit suma prevăzută pentru lucrarea de construcţie a halei Pieţei Centrale. Economiştii primarului au strecurat în proiectul de buget 500.000 de lei, o „firimitură” de 10% din valoarea întregului proiect. După consfătuiri între consilieri, presărate, probabil, cu rugi convingătoare lansate de managerul societăţii Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL, suma a crescut la 1.000.000 de lei, „patronii” Pieţelor intuind scenariul în care municipalitatea nu prinde finanţarea sperată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, gestionat de Ministerul Dezvoltării. Aşadar, jumătatea de miliard, în banii vechi, se dublează în contul Pieţelor, care n-au fost în stare să acceseze bani europeni, ca să se înnoiască din temelii.
😯 completare adusă de oamenii cifrelor aflaţi în subordinea lui Liviu Ţâroiu o reprezintă preţul pe care Consiliul Local Câmpulung îl va plăti firmei Financiar Urban pentru achiziţionarea pachetului de 31% din totalul acţiunilor SC Edilul CGA SA. Prin urmare, se introduc, pentru început, în Lista de active financiare, 200.000 lei pentru încheierea socotelilor cu omul de afaceri Gheorghe Văsâi, care se retrage din acţionariatul operatorului local de utilităţi.
8După scatoalca meritată, aplicată metaforic de Liviu Ţâroiu după ceafa subalternului Liviu Popescu, pentru uşoara amnezie profesională, din cauza căreia a înaintat vistiernicului şef o cerere incompletă de dotări propuse în 2017, lista de cumpărături a ADP-ului a fost îmbogăţită cu o maşină de măturat şi stropit strada. În acest scop, lista investiţiilor publice pentru „instituţii aflate în subordinea Consiliului Local” – Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, în speţa de faţă – s-a suplimentat cu suma de 100.000 lei pentru utilajul achiziţionat în leasing. „Este o solicitare cât se poate de normală şi binevenită pentru lucrările de întreţinere.”, a încurajat Constantin Ivan cumpărarea bunului sugerat directorului ADP de fostul primar Gheorghe Oancea, la adunarea cu cetăţenii, în care s-a dezbătut proiectul de buget.
8Agenda de investiţii a fost extinsă cu documentaţia necesară realizării unui teren de fotbal sintetic în Câmpulung. Unde va fi amplasat şi când va fi executat rămâne de văzut, certă este alocarea de 40.000 de lei pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.
8Aleşii, nici cei cu „ordonatul”, nici cei cu „executatul”, n-au hotărât, negru pe alb, ce va fi în Piaţa Grui. În schiţa de buget s-a trecut loc de joacă şi azil pentru boschetari. La dezbaterea publică a bugetului, realizând şocantul situaţiei în care copiii împart aceeaşi incintă cu o „faună” dubioasă, căci oameni cu probleme legale, penale, mintale, morale rămân, de obicei, pe drumuri, primarul a corectat, punând „sau” între parcul destinat picimii din cartier şi centrul de cazare pentru persoanele lipsite de adăpost. În momentul aprobării bugetului, Consiliul a fost de acord să modifice denumirea investiţiei de „Reamenajare şi schimbare a destinaţiei Pieţei Grui” în „D.A.L.I. (documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii) pentru Reamenajarea Pieţei Grui, cu schimbare de destinaţie”. „Tot într-o şedinţă comună, după ce se va elabora tema, vom aborda şi acest subiect al schimbării destinaţiei.”, a adăugat Constantin Ivan.
8Următoarea poziţie a eratei consimţite de componenţii comisiilor de specialitate, reuniţi într-o şedinţă comună, cu o săptămână înainte să ridice mâna în plen, a avut la bază o solicitare a conducerii Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung. Adresa punctează majorarea veniturilor prevăzute a se încasa prin bugetul local şi care vor fi incluse în „Subvenţii de la bugetul de stat către bugetele locale, pentru finanţarea investiţiilor în sănătate”, cu suma de 700.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare. Concomitent, – a continuat prezentarea preşedintele de şedinţă, Ivan – se majorează cheltuielile bugetului local cu aceeaşi sumă, la capitolul „Sănătate”.
8Şi tot Spitalul TBC a declanşat următoarea modificare în „bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate, integral sau parţial, din venituri proprii”. Ca urmare a cererii înaintate Primăriei Câmpulung, la sfârşitul lunii martie, de către directoarea Ionela Costinela Dună, Executivul lui Liviu Ţâroiu a lansat Legislativului propunerea de includere în „Lista investiţiilor publice pentru instituţii aflate în subordinea Consiliului Local” a obiectivului „Proiectarea şi execuţia sistemului de încălzire pentru Pavilionul „Stătescu”, în valoare de 30.000 lei. „Am fost cât se poate de prompţi.”, a comentat consilierul Ivan, care, împreună cu colegii, cum au primit hârtia şefei de la TBC, cum au pus-o în discuţie şi, într-un final, în buget.
8Cu aceeaşi promptitudine au tratat solicitarea conducerii Şcolii „Theodor Aman”, sosită tot la finele lunii martie, de includere la cheltuieli de funcţionare a sumei de 20.000 de lei. „Sumele solicitate vor fi asigurate din veniturile curente ale bugetului, în condiţiile respectării echilibrului bugetar.”, a continuat Ivan.
8Aleşii au mai avut de reflectat asupra unui transfer de 216.000 lei de la „Autorităţi executive” (200.000 lei – „Cheltuieli de personal”; 16.000 lei – „Bunuri şi servicii”), bani care vor merge la Ordine publică şi siguranţă naţională. 200.000 lei sunt pentru finanţarea cheltuielilor de personal la Poliţia Locală şi 16.000 lei, pentru finanţarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii la Protecţie civilă.