15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Primarul angajează avocaţi ca să-l apere de juriştii Primăriei

În ciuda tentaţiei de a afirma că primarul Liviu Ţâroiu s-a învăţat cu serviciile unor profesionişti în Drept, punctul inclus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local, ţinute ieri după amiază, privind angajarea unei case de avocatură, are cu totul altă justificare. Şeful Primăriei nu poate să-i trimită la proces pe juriştii instituţiei, pentru că procesul este cu juriştii instituţiei. Aşa că s-a văzut nevoit să apeleze la oameni ai legii din afara Primăriei, care să-l apere în litigiul de muncă declanşat de Sindicatul „Forţa Legii”, din care fac parte subordonaţii săi. Până acum, municipalitatea a apelat la avocaţi cu state vechi în branşă şi reputaţie de învingători în instanţă pentru procese grele. Aşa cum a fost cel cu Energi-co, soldat cu o pagubă de “doar” 8 miliarde, în loc de 50. Aşa cum este cel cu Grup Corint şi Harbău, pentru recupererea de la cei doi asociaţi a aproximativ 600 de miliarde de lei vechi! Aşa cum este cel cu Institutul Naţional al Patrimoniului şi Romconstruct, pentru Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, speţă în care Primăria, aleasă cu paguba constând în mutilarea unui monument istoric, a încasat-o urât de tot, fiind pusă să achite paza din urmă. Dar cel mai bun avocat la care a apelat Liviu Ţâroiu rămâne cel propriu şi personal, în procesul cu Consiliul Local, care l-a lăsat fără funcţie pe 22 decembrie 2014. Chiar dacă acţiunea a fost pierdută, într-un final, în aprilie 2016 – nici nu avea cum să fie altfel – marele merit al profesionistului, căruia Ţâroiu nu i-a dat banii degeaba, a constat în lungirea porcesului şi menţinerea acestuia în funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar cât mai mult timp cu putinţă. Şi s-a putut un an şi jumătate, cu fondul şi recursul, până în „buza” campaniei electorale. 

Cine l-a dat în judecată pe primar

Revenind la acţiunea cu sindicaliştii din „Forţa Legii”, necesitatea proiectului de hotărâre inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local aferente lunii martie a fost explicată astfel de juristul şef Emiliea Ilie în raportul ce susţine documentaţia de şedinţă: 

„Prin adresa nr.8405/20.03.2017, Tribunalul Dolj ne-a comunicat acţiunea depusă de către Sindicatul “Forţa Legii” pentru 16 membri de sindicat, salariaţi ai Primăriei municipiului Câmpulung, având ca obiect acordare de drepturi salariale în raport de Decizia Curţii Constituţionale nr.794/2016. Prin Decizia nr.794/2016 se prevede  egalizarea salariilor la nivelul maxim al salariului de bază, care trebuie să includă şi drepturile stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, prin raportare la aceeaşi funcţie, grad, gradaţie, vechime în muncă şi în specialitate, aceleaşi condiţii de studii, din cadrul aceleiaşi categorii profesionale, respectiv familii ocupaţionale, indiferent de instituţie sau autoritate publică.

Conform Codului de procedură civilă, pârâtul este obligat ca, într-un termen de 25 zile, să formuleze întâmpinare şi să o depună la dosarul cauzei. Având în vedere faptul că juriştii din aparatul primarului se află printre reclamanţii reprezentaţi în instanţă de Sindicatul „Forţa Legii”, cât şi a faptului că, indiferent cine are sau nu calitatea de reclamanţi, această acţiune profită întregului personal, propunem Consiliului Local al municipiului Câmpulung, spre aprobare, următoarele măsuri: angajarea unei case de avocatură, care să reprezinte interesele Primarului Municipiului Câmpulung; împuternicirea Primarului municipiului Câmpulung să negocieze şi să semneze contractele de asistenţă juridică.”

Au calitatea de reclamanţi în procesul deschis, pe 13 martie, la Tribunalul Dolj de „Forţa Legii”: Claudia Marilena Vrabie, Valentina Vasilescu, Iuliana Ungureanu, Anişoara Polexe, Elena Nicoleta Oprea, Romeo Norel Nicula, Mariana Ştefănescu, Dănuţ Iosif, Antonia Veronica Ioniţescu, Mihaela Bădiţă, Nicoleta Iosif, Cristina Chirvasiu, Daniel Safta, Clara Maria Moroe Ferigeanu, Emiliea Ilie şi Mihaela Filipescu. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!