1.3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

În aprilie, se estimează că va fi îndeplinit programul de asfaltări aprobate anul trecut, la Schitu Goleşti

La sfârşitul lunii februarie a anului trecut, la Schitu Goleşti s-a aprobat o listă a drumurilor şi uliţelor comunale care urmau a fi supuse unei investiţii de modernizare. Reluăm enumerarea, care cuprindea 15 căi de acces de pe teritoriul localităţii, votate de aleşii din mandatul trecut, a căror reabilitare a devenit sarcina noii administraţii publice locale instalate după 5 iunie 2016. 

8Uliţa Telenceşti, Lăzăreşti;

8DC 11 Calea Ferată – Canton Silvic – Rudărie Lăzăreşti; 

8Uliţa Oancea, Lăzăreşti;

8Uliţa Ghiţuleşti, Lăzăreşti; 

8Drum de legătură – spatele Căminului Cultural Lăzăreşti; 

8Uliţa Drăgănescu, Lăzăreşti; 

8Uliţa Poiana Sorii, Schitu Goleşti; 

8Uliţa Vulpaş, Schitu Goleşti; 

8Uliţa de legătură – blocuri Schitu Goleşti; 

8Uliţa Fintoiu, Costiţă; 

8Uliţa Ilie Oprescu, Costiţă; 

8Uliţa Bâlcă, Valea Pechii; 

8Uliţa Vlăsceanu, Valea Pechii; 

8Uliţa Canal Iliescu, Valea Pechii; 

8Drum de legătură Valea Neagră – Loturi.

Spre finalul anului, primarul Vasile Tudorel Miriţă a prezentat, în faţa Consiliului Local, şi la sfârşitul lunii noiembrie, şi în decembrie, la încheierea lui 2016, două informări referitoare la stadiul derulării acestei importante investiţii pentru comună. De altfel, pentru toate localităţile, fie urbane, fie rurale, întrucât reparaţia străzilor suscită, poate, cel mai mare interes plătitorilor de taxe şi impozite. La şedinţa din noiembrie 2016, primarul îşi informa colegii consilieri că, din motive obiective, investiţia de modernizare a drumurilor comunale nu putea fi finalizată până la sfârşitul anului, pentru toate cele 15 artere care făceau obiectul hotărârii de Consiliu aprobate cu opt luni înainte. „Lucrarea a început cu asfaltarea drumurilor cu cea mai mare lungime, respectiv drumul de legătură Valea Neagră – Loturi şi DC 11 Barieră – Canton Silvic – Rudărie, continuând cu drumuri de dimensiuni mai mici şi anume Căminul Cultural Lăzăreşti şi Uliţa Oancea. La aceste drumuri, lucrările au fost finalizate. În această săptămână (n.r. sfârşitul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie), se va turna covor asfaltic pe drumul de legătură „Blocuri” şi se vor pregăti alte două, Uliţa Vulpaş şi Poiana Sorii.”, le-a prezentat primarul aleşilor cât s-a realizat la acel moment din programul de asfaltare.

Şeful Executivului a vorbit şi despre cauzele care au împiedicat finalizarea contractului. În cazul uliţelor Vlăsceanu, Bâlcă, Ghiţuleşti, Fintoiu şi Telenceşti, s-au depistat greşeli de proiectare, impunându-se schimbări de soluţii tehnice. Au contribuit la întreruperea lucrărilor, o anumită perioadă de timp, condiţiile meteorologice, toamna trecută fiind una cu vreme închisă, precipitaţii şi temperaturi scăzute. „Drept urmare, după realizarea modificărilor de proiect, se va continua investiţia la începutul anului viitor, astfel încât, în prima perioadă a anului viitor (luna aprilie), să se finalizeze lucrările şi pe restul de drumuri şi uliţe comunale.”, a afirmat primarul Miriţă, în plenul Consiliului Local, la şedinţa din 29 noiembrie. 

Luna următoare, cauzelor enumerate li s-a alăturat încă una, de natură juridică, ce a impus modificarea listei de artere asupra căreia consilierii şi-au dat acordul a fi asfaltate la începutul anului. Mai precis, în decembrie, aleşilor li s-a propus de către Executiv să accepte asfaltarea, în cadrul programului de modernizare a infrastructurii rutiere şi pietonale, a Uliţei Buduroi, pentru care proiectul era realizat. Lista iniţială nu se completa, ci un drum care nu putea fi reabilitat, până la finalizarea litigiului dintre Primărie şi o familie din zona cu pricina, era retras şi înlocuit cu tronsonul propus pe final de an. 

Iniţiatorul proiectului de hotărâre a profitat de ocazie pentru a împrospăta informaţiile despre programul de reabilitări stradale, după care a explicat necesitatea înlocuirii unei străzi cu alta. „Proiectul se apropie de finalizare, însă trebuie să aveţi în vedere faptul că pe Uliţa Drăgănescu nu a fost executată proiectarea. Proiectul de asfaltare a fost executat pe Uliţa Buduroi şi are ca punct terminal familia Drăgănescu. Însă, în cursul anului 2017, pe această uliţă se va introduce reţea de alimentare cu gaze şi, ulterior, se va asfalta. S-a proiectat pentru asfaltare Uliţa Poiana Sorii, pe ambele tronsoane, stânga-dreapta. Însă, pentru segmentul din dreapta, există pe rolul Judecătoriei Câmpulung un litigiu între UAT (n.r. Unitatea Administrativ-Teritorială) Schitu Goleşti şi numita Gavrilă Paşca, privind o acţiune de revendicare imobiliară, situaţie în care se renunţă la asfaltarea acestui tronson de uliţă, până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile. Aici este de amintit şi faptul că, la apariţia utilajelor pe uliţă, Gavrilă Vasile (soţul doamnei Gavrilă Paşca) a pus în vedere constructorului să nu intre pe uliţă şi să nu efectueze niciun fel de lucrare, până la finalizarea procesului.”, a informat primarul Vasile Tudorel Miriţă Consiliul Local, la şedinţa ordinară din 20 decembrie 2016.

Litigiul la care făcea referire în mesajul său primarul Miriţă, iniţiat, în vara anului 2015, de către reclamanţii Paşca Gavrilă şi Petre Cristinel Olteanu împotriva pârâţilor Unitatea Administrativ-Teritorială – Comuna Schitu Goleşti şi Consiliul Local, s-a finalizat în primă instanţă, pe 15 septembrie 2016. Judecătoria Câmpulung a respins acţiunea de revendicare imobiliară a celor doi împotriva autorităţilor locale, ai căror reprezentanţi s-au apărat că deţin acte de proprietate şi că au dobândit legal proprietatea asupra suprafeţei de teren în litigiu. În acest sens, printr-o hotărâre de Guvern se atestă apartenenţa parcelei de 260 de metri pătraţi în domeniul public al Comunei Schitu Goleşti, după adoptarea H.C.L. nr.62/2011, prin care Consiliul Local şi-a însuşit Inventarul actualizat al bunurilor care aparţin domeniului public al comunei Schitu Goleşti. Părţile care au pierdut procesul la Câmpulung s-au adresat Tribunalului Argeş, cu acţiunea de apel împotriva hotărârii favorabile autorităţilor locale. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!