15.5 C
Campulung Muscel
16/06/2024

După ce i-au furat unui bărbat din Stoeneşti lanţul de aur, Tribunalul Argeş a dispus judecarea în arest preventiv a tâlharilor din Cetăţeni

Fiindcă le expira mandatele de reţinere preventivă, cei trei tâlhari din Cetăţeni, care au deposedat un bărbat din Stoeneşti de lanţul de aur, au ajuns în faţa instanţei. De fapt, sunt patru cei care au comis infracţiunea, dar unul este minor şi, împreună, au fost deja trimişi în judecată, urmând să fie judecaţi. Iacob Boca, de 18 ani, pentru tâlhărie calificată şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere; Adelin Costinel Avel, de 18 ani, pentru tâlhărie calificată; Jan Florin Avel, de 24 de ani, pentru complicitate la tâlhărie calificată; Alexandru Ionuţ Cornea, de 14 ani, pentru complicitate la tâlhărie calificată.

Pe 23 martie, magistraţii Judecătoriei Câmpulung au respins cererea Parchetului, de menţinere a arestului preventiv pentru Adelin Costinel Avel şi Jan Florin Avel şi a dispus continuarea judecăţii sub măsura controlului judiciar, aşa cum au solicitat inculpaţii pentru următoarele 60 de zile (din 23 februarie, până pe 23 aprilie 2017, inclusiv). Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 1 martie, în cazul lui Iacob Boca, unde s-a decis înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar, tot pentru 60 de zile (din 1 martie şi până pe 29 aprilie 2017, inclusiv).

Aşa cum era normal, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a contestat cele două hotărâri de eliberare a celor trei tâlhari, iar Tribunalul Argeş i-a dat câştig de cauză. După rejudecare, au fost desfiinţate încheierile atacate şi, în concluzie, Jan Florin Avel, Adelin Costinel Abel şi Iacob Boca rămân în continuare în arestul preventiv, la Penitenciarul Mioveni.

S-a ajuns în această situaţie, deoarece, pe 20 octombrie 2016, Iacob Boca, Adelin Costinel Avel, Jan Florin Avel şi Alexandru Ionuţ Cornea au tâlhărit un bărbat din Stoeneşti. Păgubitul a făcut cu mâna maşinii în care se aflau cei patru, şoferul a oprit şi i-a luat „la ocazie” până în localitatea de domiciliu. Ajuns la Stoeneşti, unul dintre ei i-a dat şoferului banii pentru transport şi a cerut să oprească. După ce a coborât, după el s-a dat jos şi un alt ocupant al autoturismului, care i-a smuls lanţul de aur de la gât şi, cu bijuteria, s-a urcat în maşina care a demarat în trombă şi s-a pierdut în noapte. 

Bărbatul din Stoeneşti, şocat de cele întâmplate, dar şi din cauză că era întuneric în zonă, nu a reţinut numărul de înmatriculare al maşinii. După incident, omul a mers direct la poliţie, reclamând tâlhăria, dar la declaraţii nu a putut da prea multe detalii despre maşină, doar că era o dubă albă. Poliţiştii au făcut cercetări şi, după ce au identificat suspecţii, au cerut sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru interceptarea telefoanelor indivizilor. S-a stabilit cu certitudine că tinerii, Iacob Boca, de 18 ani, şi fraţii Jan Florin Avel, de 24 de ani, şi Adelin Costinel Avel, de 18 ani, plus Alexandru Ionuţ Cornea, un puştan în vârstă de 14 ani, toţi din comuna Cetăţeni, au furat lanţul de peste 30 de grame de aur, a cărui valoare este de aproximativ 5.000 de lei. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!