Ieri, la Piteşti, s-a judecat cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş de prelungire a măsurii arestului la domiciliu pentru 12 dintre bărbaţii cercetaţi pentru proxenetism. Petru Raia, Florin Oprea, Constantin Bogdan Stroe, Ionuţ Alexandru Gaşcu, Cristian Preda, Alexandru Florin Costea, Eusebi Samir Lăcătuş, Robert Mădălin Costea, Valentin Rădulescu, Viorel Dâmbu, Petre Bogdan Pîrlici şi Bogdan Andrei Bădulici sunt sub această măsură preventivă din 6 februarie 2017, până pe 7 martie inclusiv.
Cei 25 de indivizi reţinuţi în urma percheziţiilor de amploare din 5 octombrie 2016, care nu au lucrat o zi în viaţa lor, conform rechizitoriului întocmit de poliţişti şi procurori, au cheltuit peste 3 milioane de euro, bani produşi de fetiţele plasate la produs în străinătate. La câteva zile de la acţiune, poliţiştii au pus sechestru pe bunurile proxeneţilor: 11 vile cu o valoare de tranzacţionare de peste 2 milioane de euro; 26 de maşini de lux şi o motocicletă Harley Davidson, valoarea acestora fiind de aproximativ 653.000 euro; suma de 82.000 euro; suma de 32.000 lei; cantitatea de 500 grame bijuterii, deţinute de către inculpaţi. Conform săptămânalului „Impuls de Argeş”, la sfârşitul lunii februarie, anchetatorii ar mai fi impus un sechestru asigurator pe un alt autoturism, un Ford Mondeo, care a aparţinut lui Petre Bogdan Pîrlici, crescând la 27 numărul bolizilor parcaţi în curtea fostei unităţi de jandarmi.
În afara cererii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, care a solicitat instanţei prelungirea arestului la domiciliu, inculpaţii au cerut şi ei continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar. Cei 12 câmpulungeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată şi, de ieri, şi pentru spălare de bani în formă continuată.
În Camera de Consiliu a Tribunalului Argeş s-a luat, ieri, hotărârea ca cei 12 inculpaţi să rămână în arest la domiciliu, aşa cum a cerut Parchetul, pe o perioadă de încă 27 de zile, din 8 martie, când le expira precedentul mandat, şi până pe 3 aprilie 2017, fiind suspectaţi, aşa cum am precizat, pentru infracţiunile de proxenetism şi spălare de bani, ambele în formă continuată, aflate în concurs real. În schimb, cererile inculpaţilor, privind înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, a fost respinsă de magistraţi, ca nefondată.
Cu această ocazie, Florin Oprea, zis „Raţă”, ca şi la precedentul termen de la finele lunii ianuarie, a solicitat să părăsească domiciliul în fiecare zi de sâmbătă, între orele 12.00 şi 14.00, pentru a se deplasa la magazinul Penny Market, situat în Câmpulung, strada Traian, nr. 23, pentru efectuarea cumpărăturilor şi aprovizionării curente, iar completul i-a admis-o. Aceeaşi doleanţă a avut-o şi Cristian Preda, pe care magistraţii i-au respectat-o, să poată merge la cumpărături, la Penny Market, în fiecare zi de vineri, între orele 14.00 şi 17.00.
Dintre cei 25 de bărbaţi reţinuţi la începutul lunii octombrie 2016, doar trei au fost trimişi în judecată, la Judecătoria Câmpulung, Parchetul din municipiu cerând judecarea lor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism. Cezar Marius Nicolae Dragnea, Ionuţ Cătălin Bejan şi Eduard Mihai Lică vor avea prima înfăţişare pe 4 aprilie 2017, fiind sub măsura controlului judiciar.