13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Pe cât este de frig, pe atât de fierbinte e dragostea la Dâmbovicioara

Dragobetele a fost celebrat într-o manieră originală la Dâmbovicioara, în cadrul a două acţiuni gândite şi coordonate de tinerele de la Centrul de Promovare şi Informare Turistică din localitate, care îi provoacă pe localnici, dar şi pe cei distanţaţi fizic de meleagurile natale la concursuri inedite. De Ziua Iubirii la români, cei intraţi în jocul fetelor de la C.I.P.T. au avut o sarcină delicată de îndeplinit: să arate public cât sunt de drăgăstoşi sau îndrăgostiţi, dacă sentimentul este încă proaspăt în inimile celor „încercaţi” de cele mai frumoase senzaţii trăite de om, simţite aidoma unui roi de fluturi în stomac. Forma unei inimi “încropite” din fluturi, numai bună de cadorisit persoana dragă în orice zi, nu numai de Dragobete – ba chiar într-o zi oarecare, surprinderea provocată celuilalt este dublă – a luat-o premiul oferit de C.I.P.T. celor care găseau cea mai profundă şi puternică motivaţie de a oferi cuiva simbolul respectiv.
    Darul confecţionat cu migală şi bucurie că va aduce zâmbetul pe faţa destinatarului final a stârnit interesul mai multor participanţi, care şi-au pus inspiraţia şi talentul la treabă, pentru a produce cele mai convingătoare argumente, în vederea adjudecării trofeului dragostei. Aceştia au fost anunţaţi pe pagina oficială de Facebook a C.I.P.T. Dâmbovicioara: Raluca Alexandrina Matache, Marius Nicolae Toader, Elena Tănase, Voneta Ţenţu, Elena Bârloiu, Mihaela Dărădan şi Sofia Ştefănescu. A fost într-o formă de zile mari, care i-a adus premiul râvnit, Mihaela Dărădan, spre care va zbura stolul în formă de inimă, în care s-au aşezat preţioasele decupaje. În afară de concurenta care s-a dovedit mai inspirată decât restul, va câştiga şi cea la care va ajunge inima din fluturaşi. Potrivit anunţului celor de la C.I.P.T. Dâmbovicioara, darul de Dragobete va fi un dar de 8 Martie, într-un final. „Rivalii” Mihaelei nu vor rămâne nemângâiaţi, întrucât organizatorii concursului anunţă premii de consolare, tot sub formă de fluturi, pentru ridicarea cărora se impune o vizită la Centrul de Promovare şi Informare Turistică. Iată un bun pretext de a da o fugă până la Dâmbovicioara, pentru o gură de aer proaspăt, răcoros, căci, la margine de Muscel, iarna este mai greu de alungat ca la Câmpulungul adăpostit între culmile protectoare.
    Punct final şi pentru campania „Iubirea este peste tot”, care a antrenat participanţi şi din afara ţării. Tot ce aveau de făcut cei pătrunşi de optimistul zilei de 24 februarie era să aleagă o fotografie, de preferat, a locului în care se afla autorul – dar organizatorii au lăsat la libera alegere a fiecăruia fundalul potrivit – în care piesa de greutate o reprezenta textul scris de mână care a dat denumirea acţiunii dedicate lunii iubirii. Musai să fie precizată locaţia din care pornea iubirea cu destinaţia „Dâmbovicioara, Argeş”. Fotografiile primite de la expeditorii care au cedat tentaţiei de a da frâu liber unui sentiment sincer şi curat au fost folosite la realizarea unui colaj în cinstea zilei de Dragobete. Concurenţii au demonstrat că, într-adevăr, iubirea este peste tot: Piteşti, Bucureşti, Târgovişte, Slatina, Constanţa, Ciorani – Prahova, Roma, Bologna, Liguaria – Italia, Solothurn – Elveţia, Cancun – Mexic, fără a-i mai pune pe socoteală pe vecinii de la Câmpulung şi Valea Mare Pravăţ, care au dat curs provocării Ralucăi Busioc. Dar cea mai multă iubire, de împărţit la toată lumea, pare că s-a cuibărit la Dâmbovicioara, între crestele încă înzăpezite. Copiii de la Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi din Piteşti au pregătit un moment mai mult decât sugestiv, realizând o fotografie de grup, în care, pe lângă mesajul impus de condiţia principală a concursului, au realizat din mânuţele delicate simbolul inimii.
    Şi preşcolarii de la Grădiniţa Podu Dâmboviţei, îndrumaţi de educatoarea Loredana Vorovenci, au contribuit la decorarea interiorului Centrului de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, prin inima generoasă confecţionată de ei special pentru expoziţia de Dragobete. După dragoste, urmează vestitorul primăverii, mărţişorul, dar aceea este altă poveste, pe care o lăsăm pe altă dată.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!